Salatblade med blomkål og quinoa
Et vegansk alternativ som en appetitvækker til dit middagsselskab eller som hovedmåltid. Blomkålskuglerne er ikke bare mættende – de giver også lyst til mere.
Salatblade med blomkål og quinoa
Et vegansk alternativ som en appetitvækker til dit middagsselskab eller som hovedmåltid. Blomkålskuglerne er ikke bare mættende – de giver også lyst til mere.
Redskaber
Ingredienser
2 hoveder rå blomkål, afskårne og afstilkede
tbsp 3 aquafaba
25 g sojasauce
350 g kogt og afkølet quinoa
35 g friskhakket koriander, halveret
27 h forårsløg, tynde skiver
370 g pankorasp
24 g salt til blomkålskugler
34 g citrongræspasta
4 hvidløgsfed, hakket
9 g revet ingefær
7 g chilihvidløgssauce
72 g usaltede peanuts, finthakkede
60 g ekstra jomfruolivenolie, til stegning
255 g cremet jordnøddesmør
270 g kokosmælk
36 g ahornsirup
36 g rød karrypasta
3 limefrugter
9 g salt
32 små hjertesalatblade
32 limebåde
2 kopper ristede kokosspåner eller ristede kokoschips
to garnish hakket koriander
Trin for trin
Lav peanutsauce: Pisk peanutbutter, kokosmælk, ahornsirup, rød karrypasta, limesaft og 9 g salt sammen i en skål. Fortynd med lidt vand, hvis det er nødvendigt. Sæt til side til senere.
Lav blomkålskugler: Fjern stængel, kerne og blade på blomkålen. Bring vand i kog i en stor gryde med låg. Sænk forsigtigt dampkurven med blomkålen ned i gryden. Læg låg på gryden, og lad dampe i 25 minutter. Flyt blomkål over på en bageplade med køkkenrulle. Lad dem ligge i 5 minutter for at frigive overskydende fugt.
Fastgør fladpiskeren til køkkenmaskinen, læg blomkålen i blandeskålen, og fastgør derefter plastskærmen. Mos blomkål. Begynd ved hastighed 2. Øg langsomt til hastighed 6 i 3-4 minutter. Lad blomkålen blive i blandeskålen.
Bland aquafaba og sojasauce i en anden skål. Rør rundt, indtil blandingen er lind. Tilsæt blomkålen, og bland på hastighed 3 i 30 sekunder.
Tilbered blomkålskuglerne: Tilsæt halvdelen af koriander og alle de resterende ingredienser til blomkålskuglerne, undtagen olie til stegning. Bland ved hastighed 4 i 1 minut. Fjern skålen fra køkkenmaskinen, og sæt den i køleskabet til afkøling i 30 minutter.
Test blomkålkuglernes smag og konsistens ved at stege en lille smule af blandingen i lidte olie på en slip let-pande ved mellemhøj varme. Hvis de flader ud på panden, skal du tilsætte mere rasp. Smag til, og tilsæt om nødvendigt flere krydderier.
Tag en 1 spsk. blanding ad gangen, og form til ca. 4 cm kugler. Læg dem på en bageplade.
Forvarm ovnen til 200 °C.
Opvarm 2 spsk. olie i en stor slip let-sauterpande ved middel varme. Tilbered blomkålskuglerne i flere portioner. Giv dem 2 minutter på hver side, og tilsæt olie efter behov. Vend forsigtigt ved hjælp af en tang og en paletkniv, da de er bløde og kan klæbe til panden. Kuglerne kan blive en smule flade under tilberedning.
Læg blomkålskuglerne på bagepladen igen. Sæt i ovnen, og bag i 10 minutter, indtil de er gennemvarme i midten. Tag pladen ud af ovnen, og lad kuglerne køle af i 10 minutter, så de kan blive faste.
Til servering skal du lægge to blomkålskugler i hver salatbladskop og derefter toppe med ristet kokos, den resterende koriander og peanutsauce. Pres til sidst lidt lime over.