Redskaber
Ingredienser
360 ml lunkent vand
7 g tørgær
1 tsk salt
1 spsk brun farin
1 spsk usaltet smør
500 g hvidt mel
et drys groft havsalt
120 g natron
2 l vand
Trin for trin
Kom vand, gær, salt, brun farin og smeltet smør i skålen på en standermikser.
Sæt dejkrogen på standermikseren, og tilsæt 1/3 af melet. Begynd at blande ved hastighed 2.
Tilsæt gradvist resten af melet.
Dejen er klar, når du prikker den med fingeren, og den fjedrer.
Hæld dejen ud på en melet overflade, ælt i hånden i 3 minutter, og form den til en kugle.
Dæk med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve i 10 minutter.
Forvarm i mellemtiden ovnen til 200 °C, og opvarm vandet, så det næsten koger.
Skær dejen i stykker a 50 g. Rul dejen til et reb. Tag enderne, og træk dem sammen, så dejen danner en cirkel. Drej enderne, og før dem mod dig selv, og tryk dem ned til en form som en kringle.
Tilsæt natron til vandet. Kom saltkringlen ned i vandet i ca. 20 sekunder, tag den med en hulske, og læg den på en bageplade med bagepapir.
Drys saltkringlerne med groft havsalt, og bag dem i 12-15 minutter, indtil de er gyldne.