Scones med æble og cheddar
A simple yet delicious tea-time treat
Scones med æble og cheddar
A simple yet delicious tea-time treat
Redskaber
Ingredienser
2 granny smith-æbler
1 tsk citronsaft
410 g hvidt mel
100 g flormelis
1/2 tsk salt
15 g bagepulver
150 ml + 3 spsk til pensling fløde
2 store æg
1 tsk Vaniljeekstrakt
225 g usaltet smør
170 g ekstra lagret cheddar
Trin for trin
Gør to bageplader klar ved at lægge bagepapir på dem. Sæt til side.
Sæt ternudskæringssættet på KitchenAid 3,l foodprocessoren, og fastgør låget. Drej maskinen til lav hastighed, og før derefter de klargjorte æblestykker gennem tragten. Sluk for maskinen, og hæld æbleternene i en separat skål. Bland citronsaft i, og stil til side. Sæt skålen tilbage på maskinens base.
Bland fløde, æg og vaniljeekstrakt i et glasmålebæger med hældetud. Pisk det godt sammen, og sæt til side.
Sæt dejkrogen på foodprocessoren. Tilsæt mel, sukker, salt og bagepulver i skålen. Sæt derefter rivejernet i foodprocessoren, og fastgør låget. Drej maskinen til lav hastighed, før smørret gennem tragten, og brug nedskubberen til at skubbe smørret gennem riveenheden. Tilsæt osten via påfyldningstragten, og brug nedskubberen til at skubbe osten gennem rivejernet. Sluk for maskinen, fjern rivejernet, fastgør derefter låget igen, og sæt maskinen tilbage til lav hastighed. Hæld straks den flydende blanding gennem påfyldningstragten, og bland i 10 sekunder. (BEMÆRK: Blandingen er meget smuldrende).
Flyt blandingen fra arbejdsskålen over i en stor skål. Brug hænderne til at gennemarbejde blandingen, til den bliver klæbrig, tilsæt derefter æbler i tern, og brug hænderne til at indarbejde dem jævnt i blandingen. Del dejen over på midten. (BEMÆRK: For at undgå for tætte scones skal du bearbejde dejen så lidt som muligt. Ujævnheder og smulder er godt!)
Hæld rigeligt med mel på din arbejdsflade, og form forsigtigt halvdelen af dejen til en cirkel, der er ca. 25 cm bred og 4 cm høj. Derefter skal du vha. en skarp kniv eller dejskraber skære cirklen i halve og derefter hver halvdel i tre trekanter. Gentag med den anden halvdel af dejen.
Placer trekanterne på dine bageplader med mindst 7,5 cm mellemrum mellem hver scone. Pensl alle scones grundigt med fløde. Drys derefter med perlesukker og ekstra revet ost (hvis ønsket).
Sæt pladerne i fryseren for at afkøle dine scones i mindst 15-20 minutter før bagning. Under nedkøling af dejen forvarmes ovnen til 205°C. Bag dine scones i 22-25 minutter, eller indtil de er gyldenbrune i kanterne og let gyldne på toppen.