Semifreddo med pistacie og lavendel
Semifreddo eller "halvfrossen" er en klassisk italiensk dessert. Cremet og blomstret, fyldt med ristede pistacienødder – så enkel at lave og smager fantastisk!
Semifreddo med pistacie og lavendel
Semifreddo eller "halvfrossen" er en klassisk italiensk dessert. Cremet og blomstret, fyldt med ristede pistacienødder – så enkel at lave og smager fantastisk!
Redskaber
Ingredienser
90 g ristede pistacienødder, opdelt
140 g stødt melis
2 tsk. lavendelblomster, opdelt
1/4 tsk. fint havsalt
710 ml fløde
225 g mascarponeost
Trin for trin
For en brødform med film, så der hænger 7,5 cm film ud over siderne.
Tilsæt pistacienødder i minihakkerens glas. Sæt stavblenderen med ledning i blenderglasset, og pulsér, indtil pistacienødderne er grofthakkede. Fordel 3 spsk. hakkede pistacienødder og 1 tsk. lavendelblomster på bunden af den klargjorte gryde. Hæld de resterende pistacienødder i en lille skål, og sæt dem til side.
Tilsæt sukker, 1 tsk. lavendelblomster og salt i blenderglasset. Pulsér med blenderen, indtil blomsterne er fintmalede.
Tilsæt lavendelsukker, fløde og mascarponeost i en stor skål. Fjern armen på stavblenderen fra basen, og fastgør grydebeskytteren. Sæt derefter armen på basen igen, og sæt den ned i blandingen. Blend, indtil der dannes bløde toppe. Brug en paletkniv til at folde de resterende pistacienødder ind i blandingen.
Hæld langsomt semifreddoen i gryden, og bank let på den for at fjerne eventuelle luftlommer og for at gøre blandingen mere jævn. Dæk med film, og sæt den i fryseren, indtil den er frosset, 6-8 timer eller natten over.
Inden servering skal du tage gryden ud af fryseren og hælde semifreddoen ud på et skærebræt. Fjern filmen, og lad den stå i 5 minutter, så den bliver blød. Skær med en lang kniv, der er dyppet i varmt vand.
Tip: Denne semifreddo er lækker alene, men kan også serveres med ferskenkompot.