Skip the navigation

Semuljespaghetti med cherrytomater og frisk marineret tun

KitchenAid-kok

En fantastisk forret, som også er god som en spændende hovedret, hvis du tilføjer mere tun. Ideel til fiskeelskere.

Import-Recipe - Spaghetti with cherry tomato and fresh marinated tuna

Semuljespaghetti med cherrytomater og frisk marineret tun

KitchenAid-kok

En fantastisk forret, som også er god som en spændende hovedret, hvis du tilføjer mere tun. Ideel til fiskeelskere.

Redskaber

StandMixer
PastaCutters
Prep
50min
Madlavning
12min
I alt
1h2
Servering
4
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

300 (plus ekstra til tilberedning) g semuljemel

4 mellemstore æg

300 g frisk tunfilet i tern

300 g cherrytomater

150 g rucola

10 g timian

2 fed hvidløg

4 spsk Ekstra jomfru olivenolie

en knivspids havsalt

en knivspids friskkværnet sort peber

Trin for trin

  1. Læg tunfisken i en skål sammen med cherrytomater, der er skåret i halve, timian, knust hvidløg, 4 spsk. olie, 1/3 tsk. havsalt og friskkværnet sort peber. Rør rundt og sæt skålen i køleskabet.

  2. Kom æg, mel og salt i mikserskålen. Montér skålen og dejkrogen på mikseren og indstil hastigheden på 2. Ælt i 2-3 minutter. Tilsæt et par skefulde vand, hvis dejen er for tør, én ad gangen.

  3. Tag dejen op af skålen og skær den i 4 stykker. Tag et af stykkerne og tryk det fladt med hænderne til en firkant. Sørg for at dække de andre stykker til med husholdningsfilm for at undgå, at de tørre ud.

  4. Montér pastarullen på mikseren og indstil den på tykkelse nummer 1. Tænd mikseren på hastighed 2 og kør pastadejen gennem rullen. Fold dejen én gang og kør den igennem igen. Gentag processen flere gange for at få en dejlig smidig dej.

  5. Kom lidt mel på hver side af dejen og indstil tykkelsen på 3. Kør pastadejen gennem rullen, og sæt indstil den på tykkelse nummer 4.

  6. Drys igen mel på hver side af dit lange stykke pasta. Skift tilbehør og montér spaghettivalsen. Indstil mikseren på hastighed 2.

  7. Kør pastadejen gennem spaghettivalsen med én hånd og hold den anden hånd under pastaen, der kommer ud gennem valsen.

  8. Læg spaghettien fladt på et viskestykke, hvorpå der er drysset ekstra mel og lad den tørre nogle minutter, før den tilberedes. Alternativt kan du anvende KitchenAids pasta-tørrestativ.

  9. Varm en pande op, mens pastaen tørrer og kom den marinerede tun med tomater på.

  10. Steg fisken ved mellemhøj varme i 3 minutter under hyppig omrøring med en ske.

  11. Kog spaghettien i letsaltet vand, lad den dryppe godt af og hæld den op i panden med tun.

  12. Rør godt rundt i et minuts tid og hæld retten op på 4 tallerkener sammen med rucolasalat.

  13. Drys lidt friskrevet citronskal over før serveringen.