Semuljespaghetti med cherrytomater og frisk marineret tun
En fantastisk forret, som også er god som en spændende hovedret, hvis du tilføjer mere tun. Ideel til fiskeelskere.
Semuljespaghetti med cherrytomater og frisk marineret tun
En fantastisk forret, som også er god som en spændende hovedret, hvis du tilføjer mere tun. Ideel til fiskeelskere.
Redskaber
Ingredienser
300 (plus ekstra til tilberedning) g semuljemel
4 mellemstore æg
300 g frisk tunfilet i tern
300 g cherrytomater
150 g rucola
10 g timian
2 fed hvidløg
4 spsk Ekstra jomfru olivenolie
en knivspids havsalt
en knivspids friskkværnet sort peber
Trin for trin
Læg tunfisken i en skål sammen med cherrytomater, der er skåret i halve, timian, knust hvidløg, 4 spsk. olie, 1/3 tsk. havsalt og friskkværnet sort peber. Rør rundt og sæt skålen i køleskabet.
Kom æg, mel og salt i mikserskålen. Montér skålen og dejkrogen på mikseren og indstil hastigheden på 2. Ælt i 2-3 minutter. Tilsæt et par skefulde vand, hvis dejen er for tør, én ad gangen.
Tag dejen op af skålen og skær den i 4 stykker. Tag et af stykkerne og tryk det fladt med hænderne til en firkant. Sørg for at dække de andre stykker til med husholdningsfilm for at undgå, at de tørre ud.
Montér pastarullen på mikseren og indstil den på tykkelse nummer 1. Tænd mikseren på hastighed 2 og kør pastadejen gennem rullen. Fold dejen én gang og kør den igennem igen. Gentag processen flere gange for at få en dejlig smidig dej.
Kom lidt mel på hver side af dejen og indstil tykkelsen på 3. Kør pastadejen gennem rullen, og sæt indstil den på tykkelse nummer 4.
Drys igen mel på hver side af dit lange stykke pasta. Skift tilbehør og montér spaghettivalsen. Indstil mikseren på hastighed 2.
Kør pastadejen gennem spaghettivalsen med én hånd og hold den anden hånd under pastaen, der kommer ud gennem valsen.
Læg spaghettien fladt på et viskestykke, hvorpå der er drysset ekstra mel og lad den tørre nogle minutter, før den tilberedes. Alternativt kan du anvende KitchenAids pasta-tørrestativ.
Varm en pande op, mens pastaen tørrer og kom den marinerede tun med tomater på.
Steg fisken ved mellemhøj varme i 3 minutter under hyppig omrøring med en ske.
Kog spaghettien i letsaltet vand, lad den dryppe godt af og hæld den op i panden med tun.
Rør godt rundt i et minuts tid og hæld retten op på 4 tallerkener sammen med rucolasalat.
Drys lidt friskrevet citronskal over før serveringen.