Shave ice med dulce de leche cappuccino
En dekadent dessert til kaffeelskere. Sød, rig og perfekt til en sommeraften.
Shave ice med dulce de leche cappuccino
En dekadent dessert til kaffeelskere. Sød, rig og perfekt til en sommeraften.
Redskaber
Ingredienser
4 espresso-isblokke
4 skud espresso
500 ml (to kopper) letmælk
125 ml dulce de leche
125 ml kondenseret mælk
35 g chokoladeovertrukne kaffebønner (12-15 stk)
6 g revet chokolade med kaffesmag
Trin for trin
1 dag før: Brug 4 forme, og hæld 1 shot espresso i hver form.
1 dag før: Hæld mælk i formene op til linjen. Der skal være ca. 125 ml i hver form. Sæt formene i fryseren i 12 til 24 timer.
På dagen: Hæld 125 ml dulce de leche i en skål, og fortynd med 125 ml kondenseret mælk. Du kan bruge andre slags mælk, men du skal sørge for, at konsistensen er flydende. Bland sammen. Det skal kunne dryppes og flyde ned langs siden af isen. Dette er dit sødemiddel.
Denne opskrift kræver ikke temperering. Riv espressoisen ned i et glas eller en skål efter eget valg. Hæld 25 ml eller mere (afhængigt af, hvor sød din cappuccino skal være) af dulce de leche-blandingen over isen og put 3 til 4 chokoladeovertrukne kaffebønner eller revet chokolade med kaffesmag på toppen.