Skip the navigation

Shave ice med vandmelon og lime

KitchenAid-kok

Inviter Caribien hjem i dit køkken med denne lækre, frugtagtige og cremede lækkerbid.

Import-Recipe - Watermelon Lime Shave Ice

Shave ice med vandmelon og lime

KitchenAid-kok

Inviter Caribien hjem i dit køkken med denne lækre, frugtagtige og cremede lækkerbid.

Redskaber

StandMixer
IceShaver
Prep
1h
I alt
1h
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

4 vandmelonisblokke

1 mellemmoden vandmelon, delt (ca. 1 liter efter den er presset)

185 g sukker

185 ml vand

30 ml saft fra en limefrugt

1 knivspids salt

Trin for trin

  1. 1 dag før: Skræl og skær din vandmelon i mindre stykker, og gem et par stykker til pynt. Brug en juicer til at presse dine vandmelonstykker, indtil du har nok saft til at fylde dine 4 forme op til linjen. Du skal bruge 500 ml vandmelonsaft, ca. halvdelen af vandmelonen. Sæt i fryseren i 12 til 24 timer.

  2. 1 dag før: Pres resten af vandmelonen (ca. 500 ml), og hæld saften i en skål. Varm noget vand og sukker op i en lille gryde, indtil sukkeret er opløst. Lad sukkersiruppen køle lidt af, og hæld det op i din skål med vandmelonsaft. Tilsæt salt og lime. Rør rundt for at opløse saltet. Filtrer med en si, og put det i køleskabet, indtil det er meget koldt.

  3. 1 dag før: Bland kokosmælk og sødet kondenseret mælk i en mellemstor gryde. Bring blandingen i kog ved høj varme. Skru ned for varmen, og lad blandingen simre under jævnlig omrøring, indtil den er blevet tykkere. Ca. 10 minutter. Sæt gryden i en skål med isterninger, så blandingen afkøles under jævnlig omrøring i ca. 5 minutter. Tilføj limeskal.

  4. 1 dag før: Pisk piskefløden ved høj hastighed med en køkkenmaskine med pisketilbehør, indtil der formes stive toppe efter 2 minutter. Fold forsigtigt flødeskummet sammen med blandingen af kokosmælk, lime og mælk. Hæld blandingen i en fryservenlig skål. Frys i 6 timer eller natten over.

  5. På dagen: Tag din frosne limeis ud, og lad den stå i ca. 15 til 20 minutter for at gøre den blød. Put 1 stor skefuld i hver serveringsskål. Temperering er ikke nødvendig. Riv din vandmelonis hen over isen. Stænk med vandmelonsirup, og put knust eller hakket frisk vandmelon og limeskal på toppen.