Shepherd's pie
Nyd dette fyldige irske måltid med de grøntsager, du kan finde i dit køleskab. Den smager bedre på kolde vinterdage.
Shepherd's pie
Nyd dette fyldige irske måltid med de grøntsager, du kan finde i dit køleskab. Den smager bedre på kolde vinterdage.
Redskaber
Ingredienser
700 - 750 g bagekartofler, skrællede og skåret i kvarte
80 g stærk cheddarost
60 ml fløde
60 g smør
1 + 1 tsk. havsalt
350 g lammekød uden ben, skåret 5 cm tern
340 g oksesteak, skåret i 5 cm tern
2 spsk. olivenolie
1 løg, hakket
2 spsk. tomatpasta
1 tsk. sort peber
1 tsk. tørret timian
125 g hvidløgspulver
4 spsk. majs
110 g ærter
15 g persille, groft hakket
Trin for trin
Hæld kartoflerne i en gryde, og fyld den med koldt vand. Bring i kog, og kog dem, indtil de er møre.
Sæt det vendbare rivejern på foodprocessoren, mens kartoflerne koger. Luk og fastgør låget, og sæt den på høj hastighed. Før cheddarosten gennem påfyldningstragten, og brug nedstopperen til at skubbe osten gennem rivejernet. Tag osten op af arbejdsskålen, og sæt den til side.
Sæt quad-bladet på foodprocessoren. (Det er ikke nødvendigt at rengøre arbejdsskålen, efter at du har revet osten). Hæld vandet fra kartoflerne, og kom derefter kogte kartofler, fløde, blødt smør og 1 tsk. salt i arbejdsskålen. Luk låget, tryk tre gange, og sæt den på høj hastighed, og tryk i 5 sekunder (eller indtil den ønskede konsistens opnås). Flyt kartoflerne fra arbejdsskålen til en separat skål, dæk dem til, og sæt dem til side.
Rengør arbejdsskålen, og sæt den tilbage på foodprocessorens base. Sæt det rene quad-blad tilbage i den rene arbejdsskål, og tilsæt alt kødet. Luk og fastgør låget. Tryk 4-5 gange, tryk derefter på høj hastighed, og tryk i 10 sekunder for at hakke kødet. (Tryk om nødvendigt et par gange mere for at sikre, at kødet er helt hakket).
Forvarm ovnen til 200°C med risten midt i ovnen.
Opvarm en støbejernspande på kogepladen ved medium høj varme. Tilsæt olivenolie og løg i tern. Sauter løget, indtil det er velduftende (ca. 2 minutter), tilsæt derefter hakket kød, tomatpasta, 1 tsk. salt, peber, hvidløgspulver og tørret timian. Brug en spatel til at blande ingredienserne grundigt sammen, og steg kødet. Når kødet er kun en anelse lyserødt, skal du tilsætte majs, ærter og persille. Bland godt sammen, og tag derefter af varmen.
Hæld kartoffelmosen over kødblandingen, og fordel den forsigtigt for at lave et kartoffellåg. Drys kartoflerne med revet cheddarost, og brug derefter en gaffel til at lave furer over toppen ved at trække gaffeltænderne let i kartoffelmosen fra den ene side til den anden. Bag i 20 minutter, og indstil oven til grill i 1-2 minutter for at brune osten helt.
Tip: Dette er en god opskrift, som du kan tilpasse ved at erstatte med andre grøntsager og krydderier eller bage i den bageform, du foretrækker. Hvis du f.eks. ikke har en støbejernsform, kan du altid bruge en almindelig bageform.