Redskaber
Ingredienser
10 husblasplader
120 g lys sirup
340 g strøsukker
180 ml + til iblødsætning af husblasplader vand
2 æggehvider
1 spsk vaniljeekstrakt
100 g flormelis
100 g majsstivelse
Trin for trin
Læg husblaspladerne i blød i koldt vand.
Kom lys sirup, sukker og vand i en stor kasserolle ved middelhøj varme. Bring sukkeret langsomt i kog, og kog i 5 minutter. Rør ikke rundt.
Put æggehviderne i køkkenmaskines skål med trådpiskeriset monteret. Pisk i 1 minut ved hastighed 10, indtil der dannes toppe.
Lad køkkenmaskinen køre, og hæld forsigtigt sukkersiruppen ned i siden af skålen.
Pres husblassen ud, og tilsæt den til æggehviderne og sukkerblandingen. Tilsæt vaniljeekstrakt.
Pisk ved hastighed 10, indtil blandingen til skumfiduser er tyk og blank.
Bland flormelis og majsstivelse. Klargør en bageplade med bagepapir, og drys rundhåndet med flormelisblandingen. Dette er for at forhindre skumfiduserne i at klistre.
Hæld skumfidusblandingen i, drys flormelisblandingen over den, og lad den trække ved stuetemperatur natten over. Drys en skarp kniv med majsstivelse, før du skærer skumfiduserne ud i den ønskede form og størrelse.