Småkagebarer med cheesecake-glasur
Sprøde småkagebarer toppet med cremet violglasur er den mest billedskønne forårsdessert.
Småkagebarer med cheesecake-glasur
Sprøde småkagebarer toppet med cremet violglasur er den mest billedskønne forårsdessert.
Redskaber
Ingredienser
150 g smør
225 g strøsukker
1 citron
2 æg
1 spsk smagsneutral olie
270 g hvidt mel
1/4 tsk salt
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver
400 g flødeost
150 g sødet kondenseret mælk
50 g flormelis
1/8 spsk violekstrakt
følg producentens retningslinjer lilla madfarve
Trin for trin
Tilsæt smør, strøsukker og revet citronskal fra 1 citron i skålen på køkkenmaskinen med fladpiskeren monteret. Bland ved hastighed 4. Tilsæt æg og olie, og bland, indtil det er emulgeret.
Tilsæt mel, salt, natron og bagepulver. Bland ved hastighed 2, indtil dejen er samlet. Pres dejen ud på en bageplade med bagepapir, og bag i 30 minutter ved 185 °C. Lad køle af på en bagerist.
Bland flødeost, sødet kondenseret mælk, flormelis, violekstrakt og madfarve ved hastighed 6, indtil der dannes en ensartet glasur.
Fordel glasuren over den bagte småkage, og skær den ud i 12 barer.