Smør
Findes der noget, som et godt lag tandsmør ikke kan forbedre? Her er din guide til at lave dit helt eget smør.
Smør
Findes der noget, som et godt lag tandsmør ikke kan forbedre? Her er din guide til at lave dit helt eget smør.
Redskaber
Ingredienser
1 l piskefløde
Trin for trin
Hæld piskefløden i køkkenmaskinens skål med piskeriset monteret. Dæk skålen med plastskærmen. Begynd at blende på hastighed 1, og øg langsomt hastigheden til 8, til blandingen stivner. Når smørret er helt adskilt fra mælken, skal det drænes over et dørslag. Den resterende væske er kærnemælk og kan opbevares i køleskabet til madlavning og bagning.
Fyld en skål med iskoldt vand, og pres og massér forsigtigt smørret for at fjerne eventuelle væskefyldte lommer. Kassér vandet, når det bliver hvidt, og gentag de sidste trin, indtil vandet forbliver rent.
Flyt smørret til en smørkrukke, og opbevar i køleskab i op til 2 uger.