Smørcreme af italienske marengs
Smørcreme af italienske marengs er en tyk, glat og en anelse mindre sød smørcreme, som er ideel som glasur til kager og cupcakes.
Smørcreme af italienske marengs
Smørcreme af italienske marengs er en tyk, glat og en anelse mindre sød smørcreme, som er ideel som glasur til kager og cupcakes.
Redskaber
Ingredienser
4 æggehvider
200 g strøsukker
175 g blødt smør
1/2 tsk. salt
1 tsk. vaniljeekstrakt
Trin for trin
Hæld strøsukker og æggehvider i en varmebestandig skål, og pisk over vandbad i 5 minutter, indtil æggehviderne er varme, og sukkeret er smeltet. Du kan teste dette ved at gnide noget af blandingen sammen mellem 2 fingre. Du bør ikke længere kunne mærke sukkerkorn.
Hæld sukkerblandingen i skålen på køkkenmaskinen med piskeriset monteret, og bland ved hastighed 8, indtil blandingen er kølet ned til stuetemperatur, og der er dannet en marengskonsistens.
Monter fladpiskeren, og indstil til hastighed 6. Tilsæt smørret gradvist, og vent, indtil hvert stykke er blandet i, før du tilsætter mere. Tilsæt vaniljeekstrakt og salt.