Sobanudler
Du kommer aldrig til at købe sobanudler igen, når du har prøvet at lave dem selv!
Sobanudler
Du kommer aldrig til at købe sobanudler igen, når du har prøvet at lave dem selv!
Redskaber
Ingredienser
400 g boghvedemel
110 g + ekstra til drys mel
300 ml iskoldt vand
Trin for trin
Kom begge typer mel i skålen på en køkkenmaskine med fladpiskeren monteret. Drej til hastighed 1, og tilsæt langsomt vand, indtil der dannes smuldrende dej. Monter dejkrogen på køkkenmaskinen, og ælt i 1 minut, eller indtil dejen er jævn. Hvis dejen er for hård, skal du tilsætte en ekstra spiseskefuld vand. Hvis dejen ikke holder sammen, kan du tilsætte yderligere mel, en spiseske ad gangen.
Fastgør KitchenAid-pastapladevalsen med justeringsknappen indstillet til 1 på køkkenmaskinen. Del dejen i 8 stykker, og udjævn hvert stykke. Sæt køkkenmaskinen til hastighed 2, og før den udjævnede dej gennem valsen. Kom et fint pudderlag mel på dejpladerne, dæk dem til, og læg dem til side. Fastgør spaghettiskærer, og indfør dejarkene for at skære sobanudler. Læg sobanudlerne på en stor tallerken, og fortsæt, indtil alle dejplader er brugt.
Bring en stor gryde vand tilsat salt i kog. Fyld en stor skål med vand og is til afkøling af kogte nudler. Læg forsigtigt nudlerne i kogende vand, og rør rundt med en hulske for at adskille dem. Tilberedningstid: 1 minut. Skrab ud med en ske, og sænk ned i isvandet. Fjern fra isvandet, og læg til side. Gentag med de resterende nudler.