Sommerfrugtkage
Udskift rabarberne i denne kage med enhver frisk eller frossen frugt – resultatet vil altid blive en lækker kage.
Sommerfrugtkage
Udskift rabarberne i denne kage med enhver frisk eller frossen frugt – resultatet vil altid blive en lækker kage.
Redskaber
Ingredienser
165 g strøsukker
165 g smeltet smør
300 g selvhævende mel
3 æg
1/4 tsk vaniljeekstrakt
400 g rabarber, friske eller frosne
Trin for trin
Tilsæt sukker, smør, mel, æg og vaniljeessens i skålen på køkkenmaskinen med fladpiskeren monteret. Bland ved hastighed 2, indtil der dannes en ensartet dej.
Vask og skær rabarberne i store stykker. Indstil køkkenmaskinen til omrøringshastighed og vend forsigtigt ¾ af den friske frugt i.
For kageformen med fugtigt bagepapir (dette gør det nemmere at tilpasse papiret til formen), og hæld kagedejen i. Placér resten af frugten oven på kagen.
Bages i 35 minutter ved 180°C i en forvarmet ovn, indtil du kan stikke en stegegaffel i kagen, uden der sidder dej fast på den. Lad den køle af og overdrys med flormelis inden servering.