Souffle-pandekager
Disse luftige pandekager gør lykke på morgenbordet.
Souffle-pandekager
Disse luftige pandekager gør lykke på morgenbordet.
Redskaber
Ingredienser
4 æggehvider
1/4 tsk vinstenssyre
75 g strøsukker
2 æggeblommer
60 g mel
1/2 tsk bagepulver
30 ml mælk
Trin for trin
Kom æggehviderne i køkkenmaskinens skål med piskeriset påsat. Tilsæt vinstensyre, og pisk ved hastighed 8, indtil massen er skummende. Tilsæt langsomt 45 g sukker, og bland, indtil der dannes toppe.
Kom æggeblommerne i en lille skål, og tilsæt resten af sukkeret. Pisk manuelt, indtil farven er bleg. Tilsæt mel, bagepulver og mælk, og bland det sammen.
Vend forsigtigt æggehviderne i 1/3 ad gangen.
Opvarm en non-stick-pande på lav varme, og børst den med neutral olie. For en dessertring på ca. 5 cm højde med bagepapir, og placer den på den varme pande. Fyld ringen med pandekagedej. Drys 1 spsk. vand ned i panden, og tildæk med låget. Bag i 7 minutter, og vend derefter pandekagen meget forsigtigt. Bag i yderligere 4 minutter.
Anbring den bagte pandekage på en stålrist eller serveringstallerken, og fjern forsigtigt ringen og bagepapiret. Server med det samme.