Spaghetti med blæksprutte og reje-ragout
Det er sjovt at lave spaghetti med spaghetti-pressen! Og skønt at spise den bagefter med en udsøgt fiskesauce.
Ingredienser
150 g hvedemel
1 mellemstore æg
250 g blæksprutte
150 g rejehaler med skal
80 g knuste, hakkede tomater
1/2 glas hvidvin
10 g basilikum
1/2 hakket løg
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- salt
- friskkværnet peber
Trin for trin
Brun løgene i olie på en pande, tilføj blæksprutte og vin, og lad vinen fordampe. Tilføj hakkede tomater, salt og peber. Skru ned for varmen, og lad retten simre i 15 minutter.
Kom æg, mel og salt i mikserskålen, mens saucen simrer. Montér skålen og dejkrogen på mikseren og indstil hastigheden på 2. Ælt i 2-3 minutter. Tilsæt et par skefulde vand, hvis dejen bliver for tør, én ad gangen.
Tag dejen op af skålen og del den i stykker på størrelse med valnødder.
Montér pastapressen på mikseren med spaghettipladen isat. Indstil mikseren på hastighed 8-10 afhængigt af, hvor fugtig dejen er.
Kom dejklumperne på størrelse med en valnød i maskinen og brug derefter svingarmen til at skære pastaen over i den ønskede længde.
Læg spaghettien fladt på et viskestykke, hvorpå der er drysset ekstra mel og lad den tørre nogle minutter, før den tilberedes. Alternativt kan du anvende KitchenAids pasta-tørrestativ.
Mens pastaen tørrer, føjes rejerne til saucen. Skru ned for varmen og lad den simre i 3 minutter.
Kog spaghettien i letsaltet vand, lad den dryppe godt af og hæld den op i panden med saucen.
Rør godt rundt i 1 minuts tid og hæld retten op på 4 tallerkener sammen med rucolasalat. Drys lidt friskrevet citronskal over før serveringen.