Spekulassmåkager
Disse spekulassmåkager er sprøde og smagfulde, og der er en grund til, at alle elsker dem!
Ingredienser
5 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt muskatnød
1 tsk. stødt kryddernellike
1/2 tsk. stødt ingefær
1/4 tsk. stødt kardemomme
220 g meget blødt smør
220 g brun farin
310 g mel
1/2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 æg
Trin for trin
Denne opskrift giver 40 småkager.
Bland alle krydderierne i en lille skål for at lave krydderiblandingen.
Put smør og brun farin i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren med fleksibel kant monteret. Bland ved hastighed 2 i 3 minutter.
Tilsæt mel, salt, bagepulver og 1 spsk. af krydderiblandingen. Bland ved hastighed 1 i 2 minutter. Tilsæt ægget, og bland, indtil der dannes en dej. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 90 minutter.
Læg dejen på en overflade, der er drysset med mel. Udstik småkagerne med en kageudstikker. Brug melede småkagestempler til at lave smukke mønstre på småkagerne. Bages i en forvarmet ovn på 175 °C i 15 minutter. Småkagerne er bløde, når de tages ud af ovnen, men bliver hårde, når de er kølet af.