Spekulassmåkager
Disse spekulassmåkager er sprøde og smagfulde, og der er en grund til, at alle elsker dem!
Spekulassmåkager
Disse spekulassmåkager er sprøde og smagfulde, og der er en grund til, at alle elsker dem!
Redskaber
Ingredienser
5 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt muskatnød
1 tsk. stødt kryddernellike
1/2 tsk. stødt ingefær
1/4 tsk. stødt kardemomme
220 g meget blødt smør
220 g brun farin
310 g mel
1/2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 æg
Trin for trin
Denne opskrift giver 40 småkager.
Bland alle krydderierne i en lille skål for at lave krydderiblandingen.
Put smør og brun farin i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren med fleksibel kant monteret. Bland ved hastighed 2 i 3 minutter.
Tilsæt mel, salt, bagepulver og 1 spsk. af krydderiblandingen. Bland ved hastighed 1 i 2 minutter. Tilsæt ægget, og bland, indtil der dannes en dej. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 90 minutter.
Læg dejen på en overflade, der er drysset med mel. Udstik småkagerne med en kageudstikker. Brug melede småkagestempler til at lave smukke mønstre på småkagerne. Bages i en forvarmet ovn på 175 °C i 15 minutter. Småkagerne er bløde, når de tages ud af ovnen, men bliver hårde, når de er kølet af.