Skip the navigation

Spekulassmåkager

KitchenAid-kok

Disse spekulassmåkager er sprøde og smagfulde, og der er en grund til, at alle elsker dem!

speculooscookies thumbnail

Spekulassmåkager

KitchenAid-kok

Disse spekulassmåkager er sprøde og smagfulde, og der er en grund til, at alle elsker dem!

Redskaber

StandMixer
Prep
15min
Hvile
1h30
Madlavning
15min
I alt
2h
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

5 tsk. stødt kanel

1 tsk. stødt muskatnød

1 tsk. stødt kryddernellike

1/2 tsk. stødt ingefær

1/4 tsk. stødt kardemomme

220 g meget blødt smør

220 g brun farin

310 g mel

1/2 tsk. salt

1 tsk. bagepulver

1 æg

Trin for trin

  1. Denne opskrift giver 40 småkager.

  2. Bland alle krydderierne i en lille skål for at lave krydderiblandingen.

  3. Put smør og brun farin i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren med fleksibel kant monteret. Bland ved hastighed 2 i 3 minutter.

  4. Tilsæt mel, salt, bagepulver og 1 spsk. af krydderiblandingen. Bland ved hastighed 1 i 2 minutter. Tilsæt ægget, og bland, indtil der dannes en dej. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 90 minutter.

  5. Læg dejen på en overflade, der er drysset med mel. Udstik småkagerne med en kageudstikker. Brug melede småkagestempler til at lave smukke mønstre på småkagerne. Bages i en forvarmet ovn på 175 °C i 15 minutter. Småkagerne er bløde, når de tages ud af ovnen, men bliver hårde, når de er kølet af.