Spinatpasta
Det er nemt og velsmagende at lave denne friske pasta i grønne farver derhjemme.
Spinatpasta
Det er nemt og velsmagende at lave denne friske pasta i grønne farver derhjemme.
Redskaber
Ingredienser
450 g meltype 00
4,5 æg
1,5 tsk salt
60 g frisk spinat
Trin for trin
Hæld en spsk. vand i en gryde, og tilsæt spinaten. Kog blandingen, indtil den er blød i ca. 2 minutter.
Hæld æg og spinat i en blender. Blend i 45 sekunder ved hastighed 4.
Fastgør dejkrogen til køkkenmaskinen. Tilsæt mel og salt i skålen. Indstil hastigheden til 4, og begynd langsomt at tilsætte æggeblandingen, indtil dejen samles i en kugle. Ælt dejen i 4 minutter.
Pak dejen ind i film, og sæt den i køleskabet i 1 time.
Fastgør pastapladevalsen til køkkenmaskinen. Indstil tykkelsen til 1. Indstil til hastighed 2, og gør dejen mere smidig ved at rulle den flere gange og folde den mellem hver gang. Indstil knappen til tykkelsesindstilling 2. Før dejen gennem valserne for at gøre den mere flad. Skift til indstilling 3, og før dejen gennem valserne Sørg for at drysse mel på dejen, før du ruller den.
Fastgør fettuccine-udskæringstilbehøret til køkkenmaskinen. Drej til hastighed 2, og begynd at føre pastaen ind gennem tilbehøret. Når dejen kommer igennem, skal du vikle den rundt om hånden for at holde den, hvis den skal bruges med det samme, eller hænge den over e pastastativ for at tørre den.
Kog den friske pasta i en stor gryde med kogende saltet vand. Lad vandet løbe fra.
Server med olivenolie eller smeltet smør, parmesan og frisk basilikum.