Chokoladesmåkager
Du kan nemt lave denne nemme småkageopskrift med hjælp fra din KitchenAid-køkkenmaskine. Tilfredsstil din trang til noget godt og sødt ved at lære, hvordan du laver disse bløde chokoladesmåkager.
Chokoladesmåkager
Du kan nemt lave denne nemme småkageopskrift med hjælp fra din KitchenAid-køkkenmaskine. Tilfredsstil din trang til noget godt og sødt ved at lære, hvordan du laver disse bløde chokoladesmåkager.
Redskaber
Ingredienser
225 g koldt usaltet smør, skåret i tern
220 g lyst rørsukker
150 g stødt melis
2 store æg, kolde
2 tsk. vaniljeekstrakt
310 g hvidt mel
25 g valsede havregryn
1 tsk. havsalt
1 tsk. natron
260 g spåner af bittersød eller halvsød chokolade
Trin for trin
Denne opskrift giver ca. 40 småkager.
Forvarm ovnen til 190°C. Læg bagepapir på en bageplade.
Monter fladpiskeren på din køkkenmaskine. Tilsæt smør i tern og begge slags sukker til blandeskålen, og sæt køkkenmaskinen til omrøringshastighed i 1 minut, idet hastigheden gradvist øges til 4 i yderligere 1-2 minutter. Undgå at blande småkagedejen for meget, da den skal forblive kold. Skrab skålens sider, tilsæt æg og vanilje, og bland ved hastighed 4, indtil det er blandet i, ca. 1 minut.
Bland mel, havregryn, salt og natron i en separat skål. Tilsæt melblandingen til køkkenmaskinens skål, og bland ved omrøringshastighed, indtil alt mel er indarbejdet. Tilsæt chokoladestykker, og bland ved omrøringshastighed, indtil de er blandet i.
Læg ca. 2 afrundede spsk. dej pr. småkage på klargjorte bageplader, med en afstand på ca. 5 cm. Bag, indtil bunden er gyldenbrun, ca. 10-12 minutter, og byt rundt på bagepladerne halvvejs gennem bagetiden. Tag dem ud af ovnen, og lad dem hvile i 3-5 minutter, før de sættes på en ovnrist for at køle af. Lad bagepladerne køle helt af, før du bager den resterende dej.