Skip the navigation

Sprøde småkager med mørk chokolade

KitchenAid-kok

Fyldige, svampede chokoladesmåkager dækket af et fint lag flormelis, bagt til perfektion – himmelsk nydelse, der både er visuelt smuk og utroligt lækker.

crinklecookies wallpaper

Sprøde småkager med mørk chokolade

KitchenAid-kok

Fyldige, svampede chokoladesmåkager dækket af et fint lag flormelis, bagt til perfektion – himmelsk nydelse, der både er visuelt smuk og utroligt lækker.

Redskaber

StandMixer
Sifter
Prep
25min
Madlavning
45min
I alt
1h10
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

100 g usødet mørkt kakaopulver

400 g stødt melis

1 spsk. espresso

4 æg

1 tsk. ren vaniljeekstrakt

240 g mel

8 g bagepulver

3 g salt

250 g smør

230 g usødet mørk chokolade

for coating flormelis

Trin for trin

  1. Monter sigtetilbehøret på KA-køkkenmaskinen (med dejmixeren). Tilsæt kakaopulver og stødt melis til ingredienstragten, og vej det. Tryk på "Tara" mellem hver ingrediens.

  2. Sæt køkkenmaskinen på hastighed 2, og hæld kakaopulver og sukker i køkkenmaskinens skål. Tilsæt espresso, æg og vanilje, mens det sigtes.

  3. Tilsæt mel, bagepulver og salt til ingredienstragten, og vej ved at trykke på "Tara" mellem hver ingrediens.

  4. Sæt køkkenmaskinen på hastighed 4, og sigt melet ned i en skål.

  5. Smelt smørret og chokoladen over et dobbelt vandfad. Bland chokoladeblandingen til dej ved hastighed 2, indtil den er blandet.

  6. Dæk dejskålen med husholdningsfilm, sæt den i køleskabet, og lad den køle af i mindst 4 timer.

  7. Forvarm ovnen til 175 °C.

  8. Læg bagepapir på bageplader.

  9. Tril dejen til 2 cm kugler. Dæk hver kugle med flormelis, før du lægger dem på bagepapiret.

  10. Bages i en forvarmet ovn på 175 °C i 10-12 minutter. Lad småkagerne blive på bagepladen i mindst 1 minut, før de overføres til en ovnrist for at køle af.