Sprøde småkager med mørk chokolade
Fyldige, svampede chokoladesmåkager dækket af et fint lag flormelis, bagt til perfektion – himmelsk nydelse, der både er visuelt smuk og utroligt lækker.
Sprøde småkager med mørk chokolade
Fyldige, svampede chokoladesmåkager dækket af et fint lag flormelis, bagt til perfektion – himmelsk nydelse, der både er visuelt smuk og utroligt lækker.
Redskaber
Ingredienser
100 g usødet mørkt kakaopulver
400 g stødt melis
1 spsk. espresso
4 æg
1 tsk. ren vaniljeekstrakt
240 g mel
8 g bagepulver
3 g salt
250 g smør
230 g usødet mørk chokolade
for coating flormelis
Trin for trin
Monter sigtetilbehøret på KA-køkkenmaskinen (med dejmixeren). Tilsæt kakaopulver og stødt melis til ingredienstragten, og vej det. Tryk på "Tara" mellem hver ingrediens.
Sæt køkkenmaskinen på hastighed 2, og hæld kakaopulver og sukker i køkkenmaskinens skål. Tilsæt espresso, æg og vanilje, mens det sigtes.
Tilsæt mel, bagepulver og salt til ingredienstragten, og vej ved at trykke på "Tara" mellem hver ingrediens.
Sæt køkkenmaskinen på hastighed 4, og sigt melet ned i en skål.
Smelt smørret og chokoladen over et dobbelt vandfad. Bland chokoladeblandingen til dej ved hastighed 2, indtil den er blandet.
Dæk dejskålen med husholdningsfilm, sæt den i køleskabet, og lad den køle af i mindst 4 timer.
Forvarm ovnen til 175 °C.
Læg bagepapir på bageplader.
Tril dejen til 2 cm kugler. Dæk hver kugle med flormelis, før du lægger dem på bagepapiret.
Bages i en forvarmet ovn på 175 °C i 10-12 minutter. Lad småkagerne blive på bagepladen i mindst 1 minut, før de overføres til en ovnrist for at køle af.