Redskaber
Ingredienser
25 g tørrede liljeløg
20 g tørrede shiitakesvampe
20 g tørrede sorte svampe
230 g kyllingelår uden skind og ben, delvist frosne
10 g ingefær, skrællet
150 g hele bambusskud
25 g forårsløg i tynde skiver
1 l vand
2 spsk. mørk sojasauce
2 spsk. lys sojasauce
1 tsk. salt
1,5 tsk. hvid peber
1 spsk. risvin, tør vermouth eller mirin
4 spsk. majsstivelse
60 ml koldt vand
400 g fast tofu
2 store æg
60 ml sort eddike
til pynt koriander
smage til sesamolie
Trin for trin
Tilbered grøntsagerne. Læg tørret liljeløg, shiitakesvamp og judasøresvamp (eller sort svamp) i separate skåle. Tildæk dem med 240 ml kogende vand, og lad dem ligge i blød, indtil de er blødgjorte. Si og gem væsken fra liljeløget og shiitakesvampene, men ikke den sorte svamp. Skær svampene i fine skiver, og skær liljeløget i en overkommelig længde, og sæt til side.
Sæt snittejernet på den højeste position på foodprocessoren. Fastgør låget, drej til hastighed 2, og før bambusskud og ingefær ind i røret med nedstopperen. (BEMÆRK: Hvis du foretrækker revet ingefær og bambusskud, skal du blot bruge rivejernet i stedet for snittejernet og derefter dreje den til snittesiden, før du ordner kyllingen). Skær derefter den delvist frosne kylling i portioner, der passer i påfyldningstragten, og fyld kyllingen i påfyldningstragten med nedstopperen.
Opvarm en suppegryde, og tilsæt 1 spsk. olie. Hæld kylling, bambusskud og ingefær fra foodprocessorens arbejdsskål i gryden. Sauter i 1 minut under konstant omrøring. Tilsæt det tilberedte liljeløg, shiitakesvampe, sorte svampe og forårsløg til gryden. Rør alle ingredienserne sammen, og fortsæt med at sautere i endnu et minut.
Tilsæt vand, den gemte shiitake- og liljeløgvæske, sojasauce, risvin, hvid peber og salt. Lad det simre (bring ikke i kog) i ca. ti minutter, så smagene kan smelte sammen.
Opløs majsstivelsen helt i det kolde vand, og rør den langsomt i suppen. Når suppen er blevet tykkere, tilsættes tofu. Tilsæt derefter æggene et ad gangen til suppen, og rør rundt mellem hvert æg. Sluk for varmen, når æggene er færdigkogte (ca. 2 minutter).
Lige før servering skal du tilsætte sort eddike lidt ad gangen for at smage retten til. (Tilføj mere eller mindre efter behov). Smag til med mere hvid peber, eddike og sojasauce. Pynt med friske korianderblade og sesamolie.
I stedet for kyllingebryst eller -lår kan du bruge svinekød, lam eller oksemørbrad.