Surdejsbrød uden gær
Surdej uden gær kræver lidt tålmodighed, men det er absolut det værd!
Surdejsbrød uden gær
Surdej uden gær kræver lidt tålmodighed, men det er absolut det værd!
Redskaber
Ingredienser
80 g aktiv surdej
240 ml varmt vand
8 g salt
400 g hvidt mel
Trin for trin
Tilsæt surdej, salt, varmt vand og hvidt mel i brødskålen. Sæt fladpiskeren på KitchenAid-køkkenmaskinen, og drej køkkenmaskinen til hastighed 1. Bland kortvarigt, indtil der dannes en grov dej.
Luk brødskålens låg, og lad surdejen hæve i 12 timer på køkkenbordet. Tag surdejen ud af brødskålen, og læg den forsigtigt ud på en melet overflade. Stræk og fold dejen ind mod midten, og form derefter dejen til en kugle.
Put bagepapir på indersiden af låget, og placer dejen på det. Dæk dejen til med brødskålen, og lad den hæve i 3 timer. Drys mel på dejen, og rids brødet. Placer brødskålen på låget, og put den i en forvarmet ovn ved 230 °C. Bages i 25 minutter. Fjern derefter brødskålen, så brødet er blotlagt, og fortsæt bagningen i 20 minutter mere, eller indtil skorpen er sprød og gyldenbrun. Sæt brødet til afkøling, og lad det køle af, før du skærer det.