Skip the navigation

Surdejsbrød uden gær

KitchenAid-kok

Surdej uden gær kræver lidt tålmodighed, men det er absolut det værd!

Import-Recipe - Sourdough bread without yeast

Surdejsbrød uden gær

KitchenAid-kok

Surdej uden gær kræver lidt tålmodighed, men det er absolut det værd!

Redskaber

StandMixer
Prep
20min
Madlavning
45min
I alt
1h5
Servering
6
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

80 g aktiv surdej

240 ml varmt vand

8 g salt

400 g hvidt mel

Trin for trin

  1. Tilsæt surdej, salt, varmt vand og hvidt mel i brødskålen. Sæt fladpiskeren på KitchenAid-køkkenmaskinen, og drej køkkenmaskinen til hastighed 1. Bland kortvarigt, indtil der dannes en grov dej.

  2. Luk brødskålens låg, og lad surdejen hæve i 12 timer på køkkenbordet. Tag surdejen ud af brødskålen, og læg den forsigtigt ud på en melet overflade. Stræk og fold dejen ind mod midten, og form derefter dejen til en kugle.

  3. Put bagepapir på indersiden af låget, og placer dejen på det. Dæk dejen til med brødskålen, og lad den hæve i 3 timer. Drys mel på dejen, og rids brødet. Placer brødskålen på låget, og put den i en forvarmet ovn ved 230 °C. Bages i 25 minutter. Fjern derefter brødskålen, så brødet er blotlagt, og fortsæt bagningen i 20 minutter mere, eller indtil skorpen er sprød og gyldenbrun. Sæt brødet til afkøling, og lad det køle af, før du skærer det.