Svinemørbrad med pesto og pomme duchesse
Overrask dig selv – og dine gæster – med dette hjertevarmende måltid. Det er imponerende, men nemt at mestre.
Svinemørbrad med pesto og pomme duchesse
Overrask dig selv – og dine gæster – med dette hjertevarmende måltid. Det er imponerende, men nemt at mestre.
Redskaber
Ingredienser
80 ml olivenolie
1/2 tsk salt til pestoen
100 g rucola
1 fed hvidløg
20 g valnødder
45 g parmesanost
1 svinemørbrad
100 g gedeost
50 g tranebær
800 g melede kartofler
60 ml fløde
40 g smør
2 æggeblommer
1/2 tsk salt til duchesse-kartoflerne
1/2 tsk peber til duchesse-kartoflerne
tsk 1/4 muskatnød
Trin for trin
Kom olivenolie, salt, rucola, hvidløg, valnødder, parmesanost i blenderen.
Sæt blenderen på hastighed 2, øg hastigheden til 4, indtil pestoen er blendet, men ikke helt jævn.
Tilsæt lidt ekstra olivenolie, 1 spsk. ad gangen, hvis det er nødvendigt.
Skær mørbraden op på langs, og åbn den op. Gør kødet fladt med en kødhammer, indtil det er ca. 2 cm tykt.
Spred pestoen ud over mørbraden, men efterlad lidt plads i siderne.
Gedeosten smuldres over pestoen og toppes med tranebær.
Rul mørbraden stramt sammen, og fastgør den med køkkengarn.
Steges i 50 minutter i en forvarmet ovn på 180 °C.
Lad den hvile i 5 minutter, før du skærer den ud.
Skræl kartoflerne, og kog dem i let saltet vand, indtil de er møre.
Hæld kartoflerne i skålen på køkkenmaskinen, der er udstyret med trådpiskeriset, og begynd at blande ved hastighed 6.
Opvarm fløde og smør i en lille gryde, indtil smørret er smeltet.
Hæld flødeblandingen i kartoflerne, og tilsæt to æggeblommer og krydderi.
Øg hastigheden til 10, og bland, indtil der ikke er nogen klumper tilbage.
Overfør kartoffelmosen til en sprøjtepose med kantet tyl, og sprøjt toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Kartoflerne fryses i 30 minutter, før de pensles med lidt pisket æg og bages i 15 minutter i en forvarmet ovn på 220 °C.