Tærte med pære, ingefær og valnød
Denne tærte med pære, ingefær og valnød er en lækker gluten- og kornfri dessert, der perfekt indfanger efterårets smagsoplevelser. Den er nem at lave og er både uimodståelig og dejlig. Ingefær tilfører en interessant varme, der understreger tærtens beroligende smag og gør den lige så spændende, som den er velsmagende.
Tærte med pære, ingefær og valnød
Denne tærte med pære, ingefær og valnød er en lækker gluten- og kornfri dessert, der perfekt indfanger efterårets smagsoplevelser. Den er nem at lave og er både uimodståelig og dejlig. Ingefær tilfører en interessant varme, der understreger tærtens beroligende smag og gør den lige så spændende, som den er velsmagende.
Redskaber
Ingredienser
130 g valnødder, finthakkede
250 g blancheret mandelmel
120 g blødt smør
150 g stødt melis
2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. stødt kanel
1/4 tsk. salt
1 æg, stuetemperatur
1 tsk. mandelekstrakt
220 g Anjoupærer, skåret i tynde skiver
15 g honning til at dryppe
valnødder delt i halve, til pynt
Trin for trin
Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en tærteform med aftagelige bund med smør.
Monter en dejmixer eller fladpisker til køkkenmaskinen, og bland finthakkede valnødder og 110 g mandelmel ved hastighed 1 i køkkenmaskinens skål. Tilsæt 60 g smør og 50 g sukker, og bland ved hastighed 2, indtil det smuldret. Stop køkkenmaskinen, og skrab siderne og bunden af skålen. Tilsæt kanel, 1 tsk. ingefær og salt, og bland derefter ved hastighed 2.
Tøm skålens indhold ned i den klargjorte tærteform, og tryk godt ned på blandingen for at dække bunden jævnt, og skub ca. 1,5-2 cm op på siderne. Bag ved 180 °C i 15-20 minutter, indtil tærtebunden er let brunet og fast. Lad den køle af i 10 minutter, før den fyldes.
Mens tærtebunden bager færdig, skal du lave frangipane-tærtefyldet. Skift til fladpiskeren, hvis den ikke allerede er i brug. Pisk 60 g smør og 100 g sukker ved mellemhøj hastighed i 2 minutter, indtil blandingen er let og luftig. Sluk for køkkenmaskinen, og skrab siderne af. Skift til hastighed 2, og tilsæt 140 g mandelmel og æg. Bland i 1 minut, og tilsæt mandelekstrakt og 1 tsk tørret ingefær. Stop køkkenmaskinen, når den er blandet sammen.
Spred frangipane forsigtigt over den forbagte tærtebund, og læg i tynde skiver. Pyt med halve valnødder. Stænk tærten med honning. Bag i 30-35 minutter, eller indtil pærerne er bløde, og fyldet har sat sig.