Skip the navigation

Tærte med pære, ingefær og valnød

KitchenAid-kok

Denne tærte med pære, ingefær og valnød er en lækker gluten- og kornfri dessert, der perfekt indfanger efterårets smagsoplevelser. Den er nem at lave og er både uimodståelig og dejlig. Ingefær tilfører en interessant varme, der understreger tærtens beroligende smag og gør den lige så spændende, som den er velsmagende.

Pear-ginger-walnut-cake

Tærte med pære, ingefær og valnød

KitchenAid-kok

Denne tærte med pære, ingefær og valnød er en lækker gluten- og kornfri dessert, der perfekt indfanger efterårets smagsoplevelser. Den er nem at lave og er både uimodståelig og dejlig. Ingefær tilfører en interessant varme, der understreger tærtens beroligende smag og gør den lige så spændende, som den er velsmagende.

Redskaber

StandMixer
Prep
25min
Madlavning
55min
I alt
1h20
Servering
8
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

130 g valnødder, finthakkede

250 g blancheret mandelmel

120 g blødt smør

150 g stødt melis

2 tsk. stødt ingefær

1/2 tsk. stødt kanel

1/4 tsk. salt

1 æg, stuetemperatur

1 tsk. mandelekstrakt

220 g Anjoupærer, skåret i tynde skiver

15 g honning til at dryppe

valnødder delt i halve, til pynt

Trin for trin

  1. Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en tærteform med aftagelige bund med smør.

  2. Monter en dejmixer eller fladpisker til køkkenmaskinen, og bland finthakkede valnødder og 110 g mandelmel ved hastighed 1 i køkkenmaskinens skål. Tilsæt 60 g smør og 50 g sukker, og bland ved hastighed 2, indtil det smuldret. Stop køkkenmaskinen, og skrab siderne og bunden af skålen. Tilsæt kanel, 1 tsk. ingefær og salt, og bland derefter ved hastighed 2.

  3. Tøm skålens indhold ned i den klargjorte tærteform, og tryk godt ned på blandingen for at dække bunden jævnt, og skub ca. 1,5-2 cm op på siderne. Bag ved 180 °C i 15-20 minutter, indtil tærtebunden er let brunet og fast. Lad den køle af i 10 minutter, før den fyldes.

  4. Mens tærtebunden bager færdig, skal du lave frangipane-tærtefyldet. Skift til fladpiskeren, hvis den ikke allerede er i brug. Pisk 60 g smør og 100 g sukker ved mellemhøj hastighed i 2 minutter, indtil blandingen er let og luftig. Sluk for køkkenmaskinen, og skrab siderne af. Skift til hastighed 2, og tilsæt 140 g mandelmel og æg. Bland i 1 minut, og tilsæt mandelekstrakt og 1 tsk tørret ingefær. Stop køkkenmaskinen, når den er blandet sammen.

  5. Spred frangipane forsigtigt over den forbagte tærtebund, og læg i tynde skiver. Pyt med halve valnødder. Stænk tærten med honning. Bag i 30-35 minutter, eller indtil pærerne er bløde, og fyldet har sat sig.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Op til -30%

Det er tid til at gøre det til dit med fantastiske tilbud på hele vores hjemmeside.