Tamago sando
Giv din sandwich et løft med denne japanske tamago sando: blødt brød fyldt med cremet æggesalat.
Tamago sando
Giv din sandwich et løft med denne japanske tamago sando: blødt brød fyldt med cremet æggesalat.
Redskaber
Ingredienser
Japanese milk bread
300 g brødmel
60 ml kogende vand
25 g farin
5 g salt
6 g gær
170 ml mælk, lunken
Egg salad
6 æg
5 g farin
3 g salt
80 g Japansk mayonnaise
50 g blødt smør
1/4 tsk. sort peber
1 purløg, hakket
Trin for trin
For at lave det japanske mælkebrød skal du starte med yudane, en japansk brødfremstillingsmetode, hvor mel blandes med kogende vand og danner en dej, som derefter skal hvile og holdes fugtig, hvilket resulterer i et blødere og mere luftigt brød med længere holdbarhed. Bland 60 g brødmel og 60 ml kogende vand i en skål i en KitchenAid-køkkenmaskine med fladpisker. Bland ved hastighed 4, indtil der opnås en dejlignende konsistens. Dæk den tilberedte yudane med film, og tryk filmen direkte på overfladen for at forhindre, at den bliver tør. Lad den køle af til stuetemperatur, og sæt den derefter i køleskabet, så den kan hvile natten over. Lad den opnå stuetemperatur igen, før du bruger den.
Kom de resterende 240 g brødmel, 30 g sukker, 5 g salt og gær i skålen til en køkkenmaskine med dejkrogen monteret. Kom den lunkne mælk i de tørre ingredienser, og begynd at ælte. Indarbejd den tilberedte yudane i dejen. Ælt dejen i 10 minutter ved hastighed 2. Tilsæt 30 g blødt smør, og ælt i yderligere 5 minutter, indtil dejen er glat og elastisk.
Smør en brødform. Form dejen til en kugle, læg den i en smurt skål, og dæk den til med film eller et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve et varmt sted i ca. 1,5 time, eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse. Når dejen er hævet, skal du slå den ned for at frigøre luft. Del dejen i to lige store dele. Tag den ene halvdel af dejen, og rul den ud i en oval form. Fold venstre og højre side af den ovale form mod midten. Rul den foldede dej ud i et rektangel. Start fra den ene ende af rektanglet, rul dejen stramt sammen til en pølse, og placer den i den ene ende af den klargjorte form. Gentag denne proces med den anden halvdel af dejen, og placer den i den modsatte ende af formen. Dæk brødformen til, og lad dejen hæve igen i ca. 45 minutter til 1 time, eller indtil den hæver til toppen af brødformen. I mellemtiden skal du forvarme ovnen til 180 °C. Når dejen er hævet, bages brødet i 25-30 minutter, eller indtil toppen er gyldenbrun, og brødet lyder hult, når du banker på det. Lad brødet køle af i formen i et par minutter, før det tages ud på en rist for at køle helt af.
For at lave æggesalaten skal du lægge 6 æg i en gryde med kogende vand og koge dem i 10 minutter, indtil de er hårdkogte. Læg æggene i en skål med isvand for at stoppe tilberedningen. Når æggene er kølet af, skal du pille dem og dele dem i æggehvider og æggeblommer. Læg æggehviderne i en KitchenAid-minihakker, og hak dem kortvarigt, indtil de er grofthakkede. Tag de hakkede æggehvider ud, og læg dem til side.
Tilsæt æggeblommer, japansk mayonnaise, 20 g blødt smør, 5 g sukker, 3 g salt og hvid peber i samme minihakker. Bland, indtil blandingen er jævn og cremet. Bland de hakkede æggehvider med æggeblommeblandingen i en skål. Vend forsigtigt, indtil det er godt blandet.
Saml tamago-sandoen: Tag 2 skiver shokupan-brød, og fordel et tyndt lag smør på den ene side af hver skive. Læg rigeligt med æggeblanding på en skive, og fordel den jævnt. Læg den anden skive brød ovenpå. Hvis du ønsker det, kan du også tilsætte halvdelen af et smilende æg til hver sandwich. Pynt med hakket purløg, og få et frisk strejf.