Skip the navigation

Taquitos

KitchenAid-kok

Det er ikke en taco, og det er ikke en burrito, men det er lækkert. Disse oste-taquitos kombinerer det bedste fra begge verdener.

taquitos_thumbnail.jpg

Taquitos

KitchenAid-kok

Det er ikke en taco, og det er ikke en burrito, men det er lækkert. Disse oste-taquitos kombinerer det bedste fra begge verdener.

Redskaber

StandMixer
Prep
30min
Madlavning
3h15
I alt
3h45
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

1 kg oksebovsteak

1 spsk salt

1 spsk peber

1/2 spsk paprika

1/4 tsk tørret oregano

1 løg hakket

4 fed hvidløg

150 ml appelsinjuice

200 g dåsetomater

150 ml oksebouillon

1/4 spsk løgpulver

1 tsk kanel

1 tsk muskatnød

1 tsk spidskommen

100 ml vand

150 g manchego, revet

150 g cheddar, revet

2 spsk smagsneutral olie til pensling

Trin for trin

  1. Krydr kødet med salt, peber, paprika og oregano. Opvarm 3 spsk. olivenolie i en tykbundet gryde. Svits oksebovsteaken på alle sider. Tilbered i to portioner, hvis gryden er for lille.

  2. Opvarm den resterende olie, og sauter løg og hvidløg. Tilsæt appelsinjuice, dåsetomater, oksekødsbouillon, krydderier og vand. Læg kødet tilbage i gryden, læg låget på, og lad det simre i 2,5 timer. Tag låget af, og lad det simre i 30 minutter mere. Kødet skal let kunne falde fra hinanden.

  3. Læg kødet i skålen på køkkenmaskinen med dejmixeren monteret. Bland ved hastighed 2, indtil kødet er i strimler. Tilsæt et par spsk. sauce fra gryden til kødet, hvis du foretrækker en mere saftig version.

  4. Fyld tortillaerne med det strimlede kød og ostene, rul dem sammen, og pensl ydersiden let med en smagsneutral olie. Bag i 15 minutter ved 215 °C. Servér med et udvalg af toppings, f.eks. syltede rødløg, cremefraiche, avocado, grillet majs eller koriander.