Te med æble og morgenfrue
En skøn blanding af æble og morgenfrue, perfekt som en hyggelig vinterdrik.
Te med æble og morgenfrue
En skøn blanding af æble og morgenfrue, perfekt som en hyggelig vinterdrik.
Redskaber
Ingredienser
2 æbler
150 g ingefærrod
6 spsk. kronblade af morgenfrue
6 spsk. løs rooibos-te
6 kanelstænger
Trin for trin
Start med at vaske æblerne grundigt for at fjerne snavs eller rester. Skær æblerne i tynde, ensartede skiver med en skarp kniv. Brug en grøntsagsskræller eller en ske til at skrælle ingefærroden. Skær den skrællede ingefær i tynde skiver med en skarp kniv.
Læg æbleskiverne og ingefæren på et tørrestativ. Tør dem i 1,5 time, fjern ingefæren, og fortsæt med at tørre æblerne i yderligere 2,5 timer. Du kan også bruge tørrede ingefærstykker og æbler købt i en butik.
Skær de tørrede æbler i små stykker. Læg 6 skiver til side. Bland æblestykkerne, kronbladene fra morgenfrue, rooibos-te og tørret ingefærrod sammen.
Tilsæt 1,5 l vand til din KitchenAid-elkedel, og indstil temperaturen til 100 °C. Læg teblandingen i tesier eller teæg, og læg dem i glassene. Når vandet når den ønskede temperatur, skal du hælde det i et glas. Læg en kanelstang i teen for at opnå ekstra smag. Lad trække i 5 minutter. Pynt med en skive tørret æble.