Skip the navigation

Thai-inspireret jordnøddedip

KitchenAid-kok

Denne opskrift bliver til en duftende og cremet jordnøddesauce i thailandsk stil tilsat aromatiske krydderier som galangarod og citrongræs, perfekt til dip eller til at hælde over retter.

THAI_PEANUT_SAUCE.JPG

Thai-inspireret jordnøddedip

KitchenAid-kok

Denne opskrift bliver til en duftende og cremet jordnøddesauce i thailandsk stil tilsat aromatiske krydderier som galangarod og citrongræs, perfekt til dip eller til at hælde over retter.

Redskaber

HandBlender
Prep
10min
I alt
10min
Servering
8
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

2 spsk. jordnøddeolie

50 g skalotteløg, skåret i tynde skiver

4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver

5 cm galangarod, skrællet og skåret i skiver

1 stilk citrongræs, ender skåret af, udvendigt lag skrællet og skåret i 1 cm tern

220 g rå jordnødder uden skal

400 ml kokosmælk

1 spsk. tamarindpasta

3 spsk. fiskesauce

3 spsk. limesaft

1 spsk. brun farin

1 thailandsk chili, ender skåret af og udkernet

120 ml vand

Trin for trin

  1. Opvarm en gryde ved mellem-høj varme, og tilsæt jordnøddeolie. Skru ned for varmen til middel, og tilsæt de skiveskårne skalotteløg, hvidløg, galangarod og citrongræs. Sauter, indtil det bliver velduftende, ca. 3-4 minutter, og rør jævnligt rundt for at undgå, at det brænder på. Tilsæt jordnødder, og rør rundt med en stor ske for at dække jordnødderne helt. Fortsæt med at sautere i yderligere 2-3 minutter for at riste jordnødderne.

  2. Tilsæt kokosmælk, tamarindpasta, fiskesauce, limesaft, brun farin, chili (hvis du bruger det) og vand. Sæt låg på, og lad simre i 10-12 minutter under jævnlig omrøring.

  3. Tag gryden af varmen. Sæt grydebeskytteren på armen på stavblenderen. Sæt stavblenderens arm på basen, og sænk blenderen ned i gryden for at blende. Start ved en lavere hastighed, mens stykkerne er store, og øg derefter hastigheden, efterhånden som blandingen bliver mere jævn. Blend, indtil blandingen er lind, ca. 1 minut.

  4. Saucen bliver tyk. Hvis du ønsker en tyndere sauce, skal du tilsætte en spiseskefuld vand ad gangen og blende igen, indtil du opnår den ønskede konsistens.