Tiramisu med spekulas
Et tvist på den traditionelle tiramisu, som du ikke må glip af!
Tiramisu med spekulas
Et tvist på den traditionelle tiramisu, som du ikke må glip af!
Redskaber
Ingredienser
6 æggeblommer
250 g mascarpone
190 ml fløde
200 g strøsukker
20 spekulassmåkager
400 ml espresso
Trin for trin
Denne opskrift giver 4 portioner.
Hæld æggeblommer og halvdelen af sukkeret i en gryde. Sæt den over en anden gryde med dampende vand, og pisk kontinuerligt i et par minutter, indtil sukkeret er opløst, og blandingen er tyknet. Dette tager ca. 10 minutter. Lad blandingen køle af i 15 minutter.
Hæld blandingen i køkkenmaskinens skål med piskeriset monteret. Tilsæt mascarpone, og bland kortvarigt ved hastighed 2, indtil blandingen lige samles. Sæt til side.
Tilsæt fløde i en anden køkkenmaskineskål. Pisk ved hastighed 8 til bløde toppe. Tilsæt gradvist det resterende sukker, og pisk til stive toppe. Tilsæt mascarponeblandingen, og bland hurtigt ved hastighed 1, indtil blandingen lige samles.
Lav 400 ml espresso med KitchenAids espressomaskine.
Læg en skefuld mascarponecreme i bunden af glassene. Dyp spekulassmåkagerne i kaffe, og læg dem oven på mascarpone-cremen. Tilsæt et lag mascarponecreme, og tilføj endnu et lag småkager. Tilsæt fløde, og sæt den i køleskabet i mindst 6 timer, indtil den bliver stiv.
Drys til sidst med knuste småkager og friske jordbær.