Skip the navigation

Tiramisu med spekulas

KitchenAid-kok

Et tvist på den traditionelle tiramisu, som du ikke må glip af!

speculoostiramisu thumbnail

Tiramisu med spekulas

KitchenAid-kok

Et tvist på den traditionelle tiramisu, som du ikke må glip af!

Redskaber

CoffeeMachine
StandMixer
Prep
20min
Hvile
6h
Madlavning
10min
I alt
6h30
Servering
4
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

6 æggeblommer

250 g mascarpone

190 ml fløde

200 g strøsukker

20 spekulassmåkager

400 ml espresso

Trin for trin

  1. Denne opskrift giver 4 portioner.

  2. Hæld æggeblommer og halvdelen af sukkeret i en gryde. Sæt den over en anden gryde med dampende vand, og pisk kontinuerligt i et par minutter, indtil sukkeret er opløst, og blandingen er tyknet. Dette tager ca. 10 minutter. Lad blandingen køle af i 15 minutter.

  3. Hæld blandingen i køkkenmaskinens skål med piskeriset monteret. Tilsæt mascarpone, og bland kortvarigt ved hastighed 2, indtil blandingen lige samles. Sæt til side.

  4. Tilsæt fløde i en anden køkkenmaskineskål. Pisk ved hastighed 8 til bløde toppe. Tilsæt gradvist det resterende sukker, og pisk til stive toppe. Tilsæt mascarponeblandingen, og bland hurtigt ved hastighed 1, indtil blandingen lige samles.

  5. Lav 400 ml espresso med KitchenAids espressomaskine.

  6. Læg en skefuld mascarponecreme i bunden af glassene. Dyp spekulassmåkagerne i kaffe, og læg dem oven på mascarpone-cremen. Tilsæt et lag mascarponecreme, og tilføj endnu et lag småkager. Tilsæt fløde, og sæt den i køleskabet i mindst 6 timer, indtil den bliver stiv.

  7. Drys til sidst med knuste småkager og friske jordbær.