Tomat- og basilikum-sorbet
En overraskende krydret sorbet, der er velfungerende som appetitvækker med en smule bruschetta og mozzarella.
Tomat- og basilikum-sorbet
En overraskende krydret sorbet, der er velfungerende som appetitvækker med en smule bruschetta og mozzarella.
Redskaber
Ingredienser
4 tsk vand
300 ml sukker
180 g basilikumblade
75 ml tomater
500 g tomatjuice
1 spsk honning
1 citron
1 tsk salt
Trin for trin
Hæld vand, sukker og basilikumblade i en gryde. Lad det simre i 10 minutter, filtrer med en si og lad hvile.
Lav overfladiske slidser i bunden af tomaterne, og put dem i kogende vand i 20 sekunder. Hæld dem over i et isbad, og pil skrællen af.
Fjern kernerne i tomaterne, og skær dem i store stykker. Hæld dem over i en blenderkande. Tilsæt 100 ml tomatjuice, honning, salt, citronsaft og basilikumsirup.
Hæld sorbetten i en lufttæt beholder, og afkøl natten over.
Sæt den frosne KitchenAid-skål til isfremstilling fast på køkkenmaskinen. Indstil køkkenmaskinen til "OMRØRING", og hæld den kolde tomatsorbet i fryseskålen, mens køkkenmaskinen kører. Lad køkkenmaskinen røre rundt i blandingen i 20 minutter.
Put isen i en beholder, og put den i fryseren, indtil den er klar til servering (mindst 4 timer).
Rengør din isskål med det samme for at undgå misfarvning.