Skip the navigation

Tomatillosalsa

KitchenAid-kok

Tomatillosalsa laves ofte i en blender eller foodprocessor. Ved at bruge kødhakkertilbehøret sparer denne opskrift dig ikke blot tid på at hakke, men du får også en salsa med en liflig konsistens og en frisk smag, der er perfekt som topping på kylling, svinekød eller enchilada. Eller servér den blot med tortillachips.

tomatillosalsa wallpaper

Tomatillosalsa

KitchenAid-kok

Tomatillosalsa laves ofte i en blender eller foodprocessor. Ved at bruge kødhakkertilbehøret sparer denne opskrift dig ikke blot tid på at hakke, men du får også en salsa med en liflig konsistens og en frisk smag, der er perfekt som topping på kylling, svinekød eller enchilada. Eller servér den blot med tortillachips.

Redskaber

StandMixer
MeatGrinder
Prep
15min
Madlavning
5min
I alt
20min
Servering
8
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

450 g friske tomatilloer, afskallede, halverede

1/2 mellemstort løg, i kvarte

3 nelliker hvidløg

1-2 serrano-peber, halveret på langs

15 g korianderblade og stilke

1 1/2 tsk. fint havsalt

3/4 tsk. spidskommen

2 tsk. frisk limesaft

2 tsk. vegetabilsk olie

Trin for trin

  1. Sæt en ovnrist øverst i ovnen, ca. 4 cm fra grillelementet. Tænd for grillfunktionen. Smør en bageplade med olie, og sæt den til side.

  2. Læg tomatilloerne med den afskårne side nedad på den smurte bageplade. Læg løgbådene i et enkelt lag. Læg hvidløg og peber med den afskårne side nedad på bagepladen. Grill, indtil der er mørke pletter på alle grøntsagerne. Vend eventuelt hvidløget om for at forhindre, at det brænder på. Stil til side, og lad det køle af i 10 minutter.

  3. Sæt kødhakkertilbehøret med den grove hakkeskive på køkkenmaskinen. Sæt skålen til køkkenmaskinen under kødhakkeren for at fange grøntsagerne. Læg de grillede grøntsager og koriander i den store ingrediensbakke. Sæt køkkenmaskinen på hastighed 4, og før grøntsagerne gennem kødhakkeren med nedstopperen. Tilsæt salt og spidskommen. Hæld blandingen i en serveringsskål, og servér straks, eller opbevar den i en tildækket beholder i køleskabet i op til 2 dage.

  4. Sådan tilberedes pølsen: Opvarm en stor stegepande eller støbejernsgryde ved mellemhøj varme, tilsæt 1 spsk olivenolie, og brun pølserne på alle sider. Skru ned for varmen, og steg i 10-15 minutter, indtil den er gennemstegt.