Trøfler med hvid chokolade og lavendel
Forkæl dig selv med disse guddommelige trøfler med hvid chokolade og lavendel. En dejlig forårsdessert eller en personlig, hjemmelavet gave.
Trøfler med hvid chokolade og lavendel
Forkæl dig selv med disse guddommelige trøfler med hvid chokolade og lavendel. En dejlig forårsdessert eller en personlig, hjemmelavet gave.
Redskaber
Ingredienser
100 ml fløde
1 tsk. spiselige lavendelknopper
450 g hvid chokolade
20 g honning
follow manufacturers guidelines lilla madfarve
2 spsk. kokosolie
Trin for trin
Opvarm fløde ved mellemhøj varme i en lille kasserolle, indtil den begynder at simre. Tag fløden af varmen, og rør de tørrede lavendelknopper i. Tilsæt 3 strimler frisk citronskal. Lad blandingen trække i ca. 15 minutter for at tilføre fløden smag af lavendel.
Hak 250 g hvid chokolade fint, og læg den i en varmebestandig skål. Hæld den varme fløde gennem en si over chokoladen. Tilsæt honning. Brug håndmixeren ved lav hastighed til at blande ingredienserne, indtil ganachen bliver skinnende. Tilsæt en lille mængde madfarve til blandingen, hvis du vil give trøflerne lidt farve.
Dæk skålen med film, og afkøl ganachen i køleskabet i mindst 2 timer, indtil den er fast nok til at forme. Når den er kølet af, skal du tage små portioner ganache ud og rulle dem i glatte kugler. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys om nødvendigt trøfler og dine hænder med flormelis for at gøre rullearbejdet mindre klæbrigt. Lad dem køle af i 15 minutter.
Opvarm den resterende hvide chokolade og kokosolie, indtil den er helt smeltet. Sæt trøflerne på et spyd, og dyp i den smeltede chokolade, indtil de er helt dækket. Pynt med nogle af lavendelknopperne.