Upside-down-kage med citrus
Denne fugtige og smagfulde kage med et strejf af appelsinskræl og kardemomme er nem at bage til perfektion og udgør en fantastisk dessert, der vil fange både dine øjne og dine smagsløg.
Upside-down-kage med citrus
Denne fugtige og smagfulde kage med et strejf af appelsinskræl og kardemomme er nem at bage til perfektion og udgør en fantastisk dessert, der vil fange både dine øjne og dine smagsløg.
Redskaber
Ingredienser
225 g + 110 g smør, stuetemperatur
75 g stødt melis
65 g + 100 g brun farin
2 store æg, stuetemperatur
45 ml friskpresset appelsinjuice (fra enhver type appelsin)
2 tsk. vaniljeekstrakt
185 g hvidt mel
1 g bagepulver
1 g natron
4 g kardemomme
2 g salt
180 g ren, fuldfed græsk yoghurt
10 kumquats or 2 oranges kumquat eller appelsin
2 blodappelsiner
1 grapefrugt, lille
2 brun farin
Trin for trin
Forvarm ovnen til 175 °C. Læg bagepapir i en 23 cm kageform, så den dækker bunden og går op ad siderne af formen. Fold bagepapiret, så det smyger sig om siderne af formen som en "omvendt" hat. Spray med madlavningsspray.
Skær enderne af appelsinerne og grapefrugten med en skarp kniv. Følg frugternes kurve, og skær skrællen af, mens du samtidig fjerner så meget af den hvide inderskræl som muligt. Skær appelsiner og grapefrugter på tværs i 0,5 cm tykke skiver, og fjern eventuelle kerner. Sæt dem til side. Skær kumquatter i 0,5 cm tykke skiver, og fjern eventuelle kerner. Sæt dem til side.
Sæt sigtetilbehøret (uden sigteenhed) på køkkenmaskinen (med piskeriset), og tryk på "Tara" for at nulstille vægten. Tilsæt 100 g brun farin til ingredienstragten, og vej. Tilsæt brun farin til køkkenmaskinens skål gennem tragten.
Smelt 110 g smør, hæld brun farin over, og rør rundt, indtil sukkeret begynder at opløses. Fordel blandingen over bunden af den tilberedte kageform, og læg derefter de tilberedte citrusfrugter på. Sæt til side.
Tilsæt 65 g brun farin og 75 g stødt melis til ingredienstragten, og vej det. Tryk på "Tara" mellem hver ingrediens. Tilsæt sukker i køkkenmaskineskålen gennem tragten. Tilsæt 225 g smør, og pisk smør og sukker sammen ved hastighed 6, indtil blandingen er let og luftig. Tilsæt æg, appelsinjuice, appelsinskal og vaniljeekstrakt. Bland, indtil blandingen er indarbejdet.
Fjern piskeriset, og monter dejmixeren. Sæt sigteenheden på sigtetilbehøret.
Tilsæt og vej mel, bagepulver, natron, kardemomme og salt til ingredienstragten ved at trykke på "Tara" mellem hver ingrediens. Rør ingredienserne i tragten sammen. Sæt køkkenmaskinen på hastighed 2, hæld de tørre ingredienser i køkkenmaskinens skål, og tilsæt langsomt yoghurt. Blandingen bliver tyk.
Hæld dejen over de klargjorte citrusskiver, og fordel den jævnt ud til kanterne.
Bag i 35 minutter, og lad den køle helt af, før du vender den om på et serveringsfad.