Urtesmør
Dette smør tager enhver ret til nye højder. Serveres til fisk og skaldyr, grillet kød, kogte grøntsager eller på friskbagt brød.
Urtesmør
Dette smør tager enhver ret til nye højder. Serveres til fisk og skaldyr, grillet kød, kogte grøntsager eller på friskbagt brød.
Redskaber
Ingredienser
1 hoved hvidløg
1 spsk olivenolie
1 spsk salt
1 tsk peber
35 g persille
35 g purløg
35 g basilikum
250 g smør, rumtemperatur
Trin for trin
Skær toppen af et helt hvidløg, og læg det på et stykke sølvpapir. Stænk med olivenolie og drys med salt og peber. Pak hvidløget helt ind i sølvpapiret, og bag det i ovnen i 45 minutter på 200 °C.
Kom persille, purløg og basilikum i den ledningsfri KitchenAid-minihakker.
Sæt låget på, og drej hastigheden til 2. Tryk på pulserings-/tænd-knappen, indtil det er hakket fint.
Kom det bløde smør i en stor skål sammen med de hakkede krydderurter og det bagte hvidløg. Rør rundt med en ske, indtil alle ingredienserne er blandet sammen.
Rul smørret til en pølse ved hjælp af husholdningsfilm. Stilles i køleskabet i 1 time, indtil urtesmøret har en fast konsistens.