Skip the navigation

Vaniljesmørkage

KitchenAid-kok

Klassisk vaniljesmørkage. Den perfekte base for din yndlingsglasur og -pynt.

vanillabuttercake_wallpaper.jpg

Vaniljesmørkage

KitchenAid-kok

Klassisk vaniljesmørkage. Den perfekte base for din yndlingsglasur og -pynt.

Redskaber

StandMixer
Prep
20min
Madlavning
35min
I alt
55min
Servering
6
Sværhedsgrad
Intermediate

Ingredienser

170 g + 1 spsk. Usaltet smør, blødt

450 g farin

3 æg, stuetemperatur

350 g + 1 spsk. hvidt mel

1/2 tsk. havsalt

2 tsk. bagepulver

250 ml sødmælk

2 tsk. vanilje

Trin for trin

  1. Forvarm ovnen til 175°C. Smør grundigt to 23 cm runde bageforme med 1 spsk. smør, drys dem derefter med 1 spsk. mel, og ryst det overskydende mel fra. Sæt til side.

  2. Monter fladpiskeren på køkkenmaskinen. Tilsæt blødt smør og sukker til blandeskålen, sæt til hastighed 2, og bland i 1-2 minutter. Øg gradvist til hastighed 6, og pisk, indtil den er let og luftig. Sæt til hastighed 4, og tilsæt æg et ad gangen, indtil de er godt indarbejdede.

  3. Bland mel, salt og bagepulver i en separat skål. Tilsæt melblandingen til køkkenmaskinens skål, og bland ved hastighed 2, indtil blandingen lige netop er samlet. Tilsæt halvdelen af mælken og vaniljen, og bland det sammen. Skrab skålen, og tilsæt den resterende mælk. Bland ved hastighed 4 i 1-2 minutter, indtil den er helt jævn.

  4. Fordel dejen jævnt mellem de klargjorte kageforme, og bag i 25-35 minutter, indtil kagerne føles fjedrende, når de trykkes let ned, og begynder at trække sig væk fra siderne af formene. Tag dem ud af ovnen, og lad den køle af på en rist i 15 minutter. Tag dem ud af formene, og lad dem køle helt af.

  5. Pynt kagen med din foretrukne glasur, og servér.