Vaniljesmørkage
Klassisk vaniljesmørkage. Den perfekte base for din yndlingsglasur og -pynt.
Vaniljesmørkage
Klassisk vaniljesmørkage. Den perfekte base for din yndlingsglasur og -pynt.
Redskaber
Ingredienser
170 g + 1 spsk. Usaltet smør, blødt
450 g farin
3 æg, stuetemperatur
350 g + 1 spsk. hvidt mel
1/2 tsk. havsalt
2 tsk. bagepulver
250 ml sødmælk
2 tsk. vanilje
Trin for trin
Forvarm ovnen til 175°C. Smør grundigt to 23 cm runde bageforme med 1 spsk. smør, drys dem derefter med 1 spsk. mel, og ryst det overskydende mel fra. Sæt til side.
Monter fladpiskeren på køkkenmaskinen. Tilsæt blødt smør og sukker til blandeskålen, sæt til hastighed 2, og bland i 1-2 minutter. Øg gradvist til hastighed 6, og pisk, indtil den er let og luftig. Sæt til hastighed 4, og tilsæt æg et ad gangen, indtil de er godt indarbejdede.
Bland mel, salt og bagepulver i en separat skål. Tilsæt melblandingen til køkkenmaskinens skål, og bland ved hastighed 2, indtil blandingen lige netop er samlet. Tilsæt halvdelen af mælken og vaniljen, og bland det sammen. Skrab skålen, og tilsæt den resterende mælk. Bland ved hastighed 4 i 1-2 minutter, indtil den er helt jævn.
Fordel dejen jævnt mellem de klargjorte kageforme, og bag i 25-35 minutter, indtil kagerne føles fjedrende, når de trykkes let ned, og begynder at trække sig væk fra siderne af formene. Tag dem ud af ovnen, og lad den køle af på en rist i 15 minutter. Tag dem ud af formene, og lad dem køle helt af.
Pynt kagen med din foretrukne glasur, og servér.