Vegansk gulerodskage
Denne veganske gulerodskage med vegansk glasur er fugtig og fyldt med smag og er en sand nydelse for alle.
Vegansk gulerodskage
Denne veganske gulerodskage med vegansk glasur er fugtig og fyldt med smag og er en sand nydelse for alle.
Redskaber
Ingredienser
300 g gulerødder
310 g mel
230 g brun farin
13 g bagepulver
1,5 tsk natron
2 spsk malede hørfrø
2 tsk kanel
300 ml smagsneutral olie
100 g æblesauce
2 spsk æblecidereddike
100 g rosiner
60 g vegansk smør, blødt
110 g vegansk flødeost
180 g flormelis
Trin for trin
Monter Fresh Prep-snitteren/riveren på køkkenmaskinen. Vask og skræl gulerødderne. Riv gulerødderne ved hastighed 4. Sæt til side.
Hæld mel, brun farin, bagepulver, natron, hørfrø og kanel i en skål til en køkkenmaskine med fladpiskeren monteret. Drej til hastighed 1, og bland i ca. et minut.
Tilsæt olie, æblesauce og eddike. Bland ved hastighed 2 i 1 minut. Tilsæt de revne gulerødder og rosiner, og bland ved hastighed 2, indtil de er indarbejdet.
Anbring den på en rund bageplade med bagepapir (24 cm), og bag i 1 time ved 180 °C i en forvarmet ovn. Tag den ud af ovnen, og lad den køle af.
Kom det veganske smør i en skål på en køkkenmaskine monteret med fladpisker med fleksibel kant, og bland ved hastighed 4 i 1 minut. Tilsæt vegansk flødeost og flormelis, og bland i 2 minutter. Brug en gummispatel til at sprede flødeostglasuren ud over kagen.