Vegansk kanel-græskartærte
En sød og krydret vegansk lækkerbisken lavet fra bunden. Si og riv dine ingredienser med tilbehør til køkkenmaskinen. Prøv det.
Vegansk kanel-græskartærte
En sød og krydret vegansk lækkerbisken lavet fra bunden. Si og riv dine ingredienser med tilbehør til køkkenmaskinen. Prøv det.
Redskaber
Ingredienser
150 g mandelmel
90 g hvidt mel
1 tsk salt
1 spsk strøsukker
1 'høræg' (1 spsk. stødt hørfrø + 3 spsk. vand)
6 spsk vand
650 g rå græskar
150 g silketofu
180 ml ahornsirup
1 spsk vaniljeekstrakt
60 g mandelsmør
15 g majsstivelse
græskarkrydderi (blanding af kanel, ingefær, muskatnød og stødt nellike)
150 g pekannødder
100 g brun farin
Trin for trin
Læg 650 g rå, halverede græskar på en bageplade. Rist dem i 20 minutter i en forvarmet ovn på 180 °C, eller indtil en kniv let kan skære igennem. Lad myslien køle helt af.
Fastgør sigte- og vægttilbehøret til køkkenmaskinen, og sæt den på hastighed 4. Sigt 150 g mandelmel*, 90 g hvidt mel, ½ tsk. salt, 1 spsk. strøsukker i en stor skål. (*For at lave mandelmel: Tilsæt 150 g blancherede mandler i K400-blenderen, og bland på hastighed 5, indtil mandlerne er helt pulveriserede.)
Tilsæt høræg (1 spsk. stødt hørfrø + 3 spsk. vand og bland det i en lille skål for at lave "høræg". Vent med at bruge det, indtil teksturen er klistret) og 4 spsk. vand til skålen. Fastgør fladpiskeren, og bland ved hastighed 4, indtil det bliver en dej.
Rul dejen ud på en melet overflade, læg den i en tærteform, krep kanterne, og blindbag i 15 minutter i en forvarmet ovn på 175 °C.
Fastgør purépresseren til køkkenmaskinen, og sæt den på hastighed 4. Put det ristede græskar ned i presseren, og saml puréen i en skål.
Kom 150 g silketofu og 60 g mandelsmør i en køkkenmaskine med trådpiskeris, og blend ved hastighed 4, indtil det er godt blandet.
Tilsæt 180 ml ahornsirup, 1 spsk. vaniljeekstrakt, 15 g majsstivelse, ½ tsk. salt, græskarkrydderi (blanding af kanel, ingefær, muskatnød og stødt nellike) til fyldet, og bland i 2 minutter ved hastighed 4.
Hæld fyldet i den forbagte tærtedej, og bank den let mod køkkenbordet for at fjerne luftbobler. Bag i 45 minutter i en forvarmet ovn på 180 °C, indtil tærten er færdig, men stadig let blævrende i midten.
Hæld 100 g brun farin og 2 spsk. vand i en gryde over mellemhøj varme, og vent, til karamellen bobler. Tilsæt 150 g pekannødder, og rør rundt, indtil de er karamelliserede og ristede.
Hæld nødderne ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af.
Fastgør Fresh Prep-snitterne/riveren med det grove rivejern til køkkenmaskinen. Sæt på hastighed 4, og før pekannødderne gennem rivejernet.
Læg en stor portion af de hakkede, karamelliserede pekannødder oven på tærten – prøv at ramme en tykkelse på ca. 1 cm for at få den perfekte højde og struktur. Til servering kan du prøve et dekadent drys saltkaramel eller en tyk karamelsauce.