emeagif
Skip the navigation

Velsmagende Dutch Baby-omelet med babyrugula-salat

KitchenAid-kok

Denne velsmagende Dutch Baby-omelet med rucolasalat er den perfekte blanding af komfort og friskhed. Retten er velegnet til brunch eller en let middag og indfanger essensen af velsmagende enkelhed.

Savoury-dutch-baby

Velsmagende Dutch Baby-omelet med babyrugula-salat

KitchenAid-kok

Denne velsmagende Dutch Baby-omelet med rucolasalat er den perfekte blanding af komfort og friskhed. Retten er velegnet til brunch eller en let middag og indfanger essensen af velsmagende enkelhed.

Redskaber

StandMixer
Prep
30min
Madlavning
15min
I alt
45min
Servering
4
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

120 ml sødmælk, stuetemperatur

4 store æg, stuetemperatur

60 g hvidt mel

3/4 tsk. salt

30 g smør

120 ml olivenolie

120 ml rødvinseddike

1 tsk. dijonsennep

1 tsk. honning

1 hvidløgsfed, finthakket

1 tsk. tørret oregano

140 g babyrucola

60 g gedeost

20 g soltørrede tomater, skårne

30 g ristede og saltede solsikkekerner

Trin for trin

  1. Forvarm ovnen til 220 °C. Placer en 30 cm stor støbejernspande i ovnen til forvarmning.

  2. Tilsæt æg, mælk, mel og 1/4 tsk. salt i køkkenmaskinens skål med trådpiskeriset monteret. Pisk, indtil det er helt blandet ved hastighed 4 i 2 minutter. Stop og skrab siderne ned, pisk i yderligere et minut ved hastighed 6. Stil til side i 10 minutter.

  3. Når ovnen er forvarmet, tager du støbejernspanden ud og tilsætter smør til panden. Lad det smelte, og hæld derefter dejen i. Lad det bage i 10-15 minutter, eller indtil blandingen er luftig og gylden.

  4. Mens Dutch Baby-omeletten bager, skal du lave toppingen. Vask og tør træskålen og piskeriset. Tilsæt olivenolie, rødvinseddike, dijonsennep, honning, hvidløg, oregano og 1/2 tsk. salt i skålen. Drej køkkenmaskinen til hastighed 6, og bland i 2 minutter for at samle dressingen. Fjern skålen fra køkkenmaskinens basisenhed, og tilsæt rucola. Bland forsigtigt sammen med rene hænder eller en salattang for at fordele dressingen i salaten. Tilsæt gedeost, soltørrede tomater og solsikkekerner.

  5. Når Dutch Baby-omeletten er luftig og gyldenbrun, tager du den ud af ovnen og topper den med rucolasalat. Skær tomater i både, og server med ekstra salat efter ønske.