Vintergalette
En krydret galette med vintergrøntsager og smuldret feta pakket ind i en flaget dej, der er bagt til gyldenbrun perfektion.
Vintergalette
En krydret galette med vintergrøntsager og smuldret feta pakket ind i en flaget dej, der er bagt til gyldenbrun perfektion.
Redskaber
Ingredienser
150 g butternut squash
2 spsk. olivenolie
200 g mel
1/2 tsk. salt
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret timian
100 g smør, koldt og i tern
200 g feta
4 små tilberedte rødbeder, skåret i skiver
1 rødløg
6 kviste frisk timian
æg
1 tsk. mælk
1 spsk. honning
Trin for trin
Denne opskrift giver 1 galette til 4 personer.
Forvarm ovnen til 200 °C. Skræl din butternut squash, og skær den i skiver. Brug halvdelen af olivenolien til at pensle skiverne, og bag dem i 25 minutter, indtil de er møre.
Bland mel, salt, tørret oregano og tørret timian i køkkenmaskinens skål med dejmixeren monteret. Tilsæt det kolde smør og bland på hastighed 2, indtil blandingen ligner grove krummer. Tilsæt gradvist det iskolde vand en spiseskefuld ad gangen, mens du blander, indtil dejen samler sig. Pas på ikke at overælte dejen. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 30 minutter.
Rul den afkølede dej ud i en grov cirkel á cirka 30 cm i diameter på en melet overflade. Placer dejen på en bageplade med bagepapir. Smuldr fetaosten, og anret rødbeder, butternut squash og rødløg midt i dejen, så der er en 5 cm skorpe rundt om. Pensl grøntsagerne med olivenolie, og drys med frisk timian. Fold kanterne af dejen over fyldet, og plissér kanterne for at skabe en rustik galetteform. Pisk æg og mælk sammen i en lille skål, og pensl kanterne af galetten med æggeblandingen.
Bag galetten i en forvarmet ovn på 190 °C i 40 minutter, eller indtil skorpen bliver gyldenbrun og grøntsagerne er møre. Stænk med honning inden servering.