Bliv en mester til køkkenmaskiner med nogle få enkle tips:
Opgave | Tip |
---|---|
Blandingstid | Din KitchenAid-køkkenmaskine blander hurtigere og mere grundigt end de fleste andre elektriske køkkenmaskiner. Derfor skal pisketiden i de fleste opskrifter justeres for at undgå overpiskning. Du kan finde frem til den ideelle pisketid ved at holde øje med dejen og kun piske, indtil den har det ønskede udseende som beskrevet i din opskrift, f.eks. "jævn og cremet". Se nedenfor for at få mere at vide om hastigheder. |
Tilsætning af ingredienser | Den standardprocedure, der skal følges ved blanding af de fleste dejtyper, især kage- og småkagedej, er at tilsætte dem i følgende rækkefølge: 1/3 tørre ingredienser, 1/2 flydende ingredienser, 1/3 tørre ingredienser, 1/2 flydende ingredienser, 1/3 tørre ingredienser. Brug hastighed 1, indtil ingredienserne er blevet blandet. Øg derefter gradvist til den ønskede hastighed. Kom altid ingredienserne så tæt på siden af skålen som muligt, ikke direkte ind i piskeren, der kører. Stænkskærmen/plastskærmen kan bruges til at forenkle tilsætningen af ingredienser (den følger med udvalgte modeller og fås også som ekstraudstyr). |
Kageblandinger | Når du laver kageblandinger, skal du bruge hastighed 4 til medium hastighed og hastighed 6 til høj hastighed. For at opnå de bedste resultater skal du blande i så lang tid, som der er angivet i vejledningen på pakken. |
Tilsætning af nødder, rosiner eller kandiseret frugt | Faste materialer bør foldes i inden for de sidste par sekunder efter blanding på hastighed 1. Dejen skal være tyk nok, til at frugt eller nødder ikke synker til bunds i bageformen under bagningen. Klæbrig frugt bør blandes med mel, hvilket giver en bedre fordeling i dejen. |
Æltning af gærdej | Brug altid dejkrogen til at blande og ælte gærdej. Brug hastighed 2 til at blande eller ælte gærdej. Brug af andre hastigheder skaber høj risiko for målefejl. Følg ikke opskrifter, der kræver mere end 900 g hvidt mel eller 800 g fuldkornsmel, når du laver dej i en 4,3 l skål. Følg ikke opskrifter, der kræver mere end 1 kg hvidt mel eller 800 g fuldkornsmel, når du laver dej i en 4,8 l skål. |
Piskning af æggehvider | Kom æggehvider ved stuetemperatur i en ren, tør skål. Fastgør skålen og stålpiskeriset. For at undgå stænk skal du gradvist dreje til den angivne hastighed og piske til det ønskede trin. Ved 1 æggehvide skal hastigheden øges gradvist til hastighed 10, ved 2 eller flere æggehvider skal hastigheden øges gradvist til hastighed 8. Piskestadier: Vær opmærksom på, at æg piskes hurtigt i din KitchenAid-køkkenmaskine – så undgå overpiskning. |
Piskning af fløde | Hæld kold piskefløde i en kold skål. Fastgør skålen og stålpiskeriset. For at undgå stænk skal du gradvist dreje til den angivne hastighed og piske til det ønskede trin. Ved mindre end 200 ml øges hastigheden gradvist til hastighed 10, ved mere end 200 ml øges hastigheden gradvist til hastighed 8. Piskestadier: Hold godt øje med fløden. Da din KitchenAid-køkkenmaskine pisker ret hurtigt, er der blot få sekunder mellem hvert piskestadie. |
Bemærk: Hvis ingredienserne i bunden af skålen ikke blandes grundigt, sidder piskeriset ikke langt nok nede i skålen. Se vores relaterede artikel om afstand mellem piskeris og skål for at finde ud af, hvordan du selv kan justere afstanden.