Skip the navigation

Hvordan laver man en fantastisk kop kaffe?

Hvis du elsker caféoplevelsen, vil du sikkert gerne vide, hvordan du laver en fantastisk kop kaffe derhjemme. Her er vores råd ...

At lave lækker kaffe derhjemme er et spørgsmål om at være opmærksom på detaljerne. Uanset hvilken bryggemetode du bruger, kan du her se vores råd ...

Vælg kvalitetskaffebønner

Ud over at udforske kaffe fra forskellige dyrkningsområder kan du vælge en ristning, der passer til dig. Generelt:

  • Let- til mellemristning: Frugtagtige, nøddeagtige og karamelliserede aromaer.
  • Mørkristning: Jordagtige, røgede og krydrede aromaer.

Tilpas din kværnstørrelse til bryggemetoden

Når det drejer sig om kaffe, findes der ingen universel størrelse. Kværnstørrelsen påvirker det overfladeareal, der kommer i kontakt med vandet, og derfor kommer det an på, hvor hurtigt eller langsomt brygningen skal foregå. Som generel vejledning:

StørrelseBryggemetode
GrovKoldbrygget kaffe
Mellem-grovStempelkaffe, perkolatorkaffe, "coffee cupping"
MellemPour-over-kaffebryggere, drypkaffemaskiner, kolbekaffemaskiner, Aeropress
FinEspresso, espressomaskiner til komfuret
Ekstra finTyrkisk kaffe

Kontrollér den rigtige vandtemperatur

Den korrekte vandtemperatur gør det muligt for de malede bønner at blomstre og frigive deres smag. Generelt er 95-96 °C bedst til kaffe. I KitchenAids espressomaskine sikrer dobbelte smarte temperatursensorer, at temperaturen forbliver korrekt hele vejen igennem.

Opnå den rigtige ekstraktionstid

Den korrekte bryggetid er afgørende for at opnå den bedste smag, fordi det sikrer optimal ristning, maling og temperaturekstraktion. For kort tid, og kaffen smager syrligt eller skarpt, for lang tid, og kaffen smager tyndt og bittert. Uanset hvor gode kaffebønnerne er, betyder ekstraktionstiden noget.

Relaterede ofte stillede spørgsmål

Var denne artikel nyttig?

yesno