Crema er det lækre, luftige skum, der fremkommer naturligt oven på din espresso. Det dannes, når varmt vand tvinges gennem den malede kaffe ved højt tryk, hvilket emulgerer kaffebønneolierne og danner små, glatte bobler, der betragtes som kendetegnet ved en autentisk espresso.
Årsager til, at din espressomaskine ikke producerer crema
- Kaffen er malet for groft. Mal kaffen lidt finere.
- Kaffen er stampet for hårdt. Stamp lidt mere fast med ca. 15-20 kg kraft
- Filterkurv med enkeltvægskonstruktion kan muligvis være brugt med formalet kaffe. Se vores liste nedenfor:
Type af filterkurve | Shot | Dosis (gram) | Brug til |
---|---|---|---|
Enkeltvægskonstruktion | 1 shot | 10-12 | Friskkværnede hele kaffebønner |
Enkeltvægskonstruktion | 2 shot | 18-20 | Friskkværnede hele kaffebønner |
Dobbeltvægskonstruktion | 1 shot | 10-12 | Formalet kaffe |
Dobbeltvægskonstruktion | 2 shot | 18-20 | Formalet kaffe |