Skip the navigation

Focaccia med hvidløg og parmesan

KitchenAid-kok

Sprød og med smag af hvidløg på ydersiden, luftig og vædet i olivenolie indeni. Dette er den ultimative opskrift på italiensk focaccia.

garlicandparmesanfocaccia thumbnail

Focaccia med hvidløg og parmesan

KitchenAid-kok

Sprød og med smag af hvidløg på ydersiden, luftig og vædet i olivenolie indeni. Dette er den ultimative opskrift på italiensk focaccia.

Redskaber

StandMixer
Prep
25min
Hvile
3h
Madlavning
30min
I alt
3h55
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

500 ml varmt vand

2 tsk. tørgær

1 spsk. farin

3 spsk. olivenolie

550 g hvidt mel

1 spsk. groft havsalt

2 fed hvidløg, revet

2 spsk. revet parmesan

Trin for trin

  1. Kom varmt vand, tørgær, sukker, 1 spsk. olivenolie, mel og salt i køkkenmaskinens skål med dejkrogen monteret. Bland ved hastighed 2, indtil der dannes en våd og klæbrig dej.

  2. Dæk skålen med et viskestykke, og stil til hævning i 15 minutter på et lunt sted. Fugt hænderne, og fold dejen 4 gange, mens skålen drejes 90 grader mellem hver foldning. Dæk med et viskestykke, og lad den hæve i 10 minutter. Gentag dette trin yderligere 3 gange.

  3. Dæk dejen med olie, tildæk den med husholdningsfilm og et viskestykke. Lad den hvile i mindst 1,5 time, indtil den er fordoblet i størrelse, og der er dannet luftbobler på overfladen.

  4. Dæk en bageplade med olie. Ryst skålen frem og tilbage, indtil dejen åbner boblerne, og vend den om på bageformen. Spred forsigtigt dejen ud i hjørnerne. Lad den hvile i yderligere 30 minutter. Bland den resterende olivenolie, hvidløg og parmesan. Drys olivenolie på dejen, og brug fingrene til at lave fordybninger i dejen.

  5. Bages i 30 minutter ved 230 °C i en forvarmet ovn. Tag brødet ud af formen, og lad det hvile på en rist.