Focaccia med hvidløg og parmesan
Sprød og med smag af hvidløg på ydersiden, luftig og vædet i olivenolie indeni. Dette er den ultimative opskrift på italiensk focaccia.
Focaccia med hvidløg og parmesan
Sprød og med smag af hvidløg på ydersiden, luftig og vædet i olivenolie indeni. Dette er den ultimative opskrift på italiensk focaccia.
Redskaber
Ingredienser
500 ml varmt vand
2 tsk. tørgær
1 spsk. farin
3 spsk. olivenolie
550 g hvidt mel
1 spsk. groft havsalt
2 fed hvidløg, revet
2 spsk. revet parmesan
Trin for trin
Kom varmt vand, tørgær, sukker, 1 spsk. olivenolie, mel og salt i køkkenmaskinens skål med dejkrogen monteret. Bland ved hastighed 2, indtil der dannes en våd og klæbrig dej.
Dæk skålen med et viskestykke, og stil til hævning i 15 minutter på et lunt sted. Fugt hænderne, og fold dejen 4 gange, mens skålen drejes 90 grader mellem hver foldning. Dæk med et viskestykke, og lad den hæve i 10 minutter. Gentag dette trin yderligere 3 gange.
Dæk dejen med olie, tildæk den med husholdningsfilm og et viskestykke. Lad den hvile i mindst 1,5 time, indtil den er fordoblet i størrelse, og der er dannet luftbobler på overfladen.
Dæk en bageplade med olie. Ryst skålen frem og tilbage, indtil dejen åbner boblerne, og vend den om på bageformen. Spred forsigtigt dejen ud i hjørnerne. Lad den hvile i yderligere 30 minutter. Bland den resterende olivenolie, hvidløg og parmesan. Drys olivenolie på dejen, og brug fingrene til at lave fordybninger i dejen.
Bages i 30 minutter ved 230 °C i en forvarmet ovn. Tag brødet ud af formen, og lad det hvile på en rist.