Sådan river du kylling i en køkkenmaskine ... det er ren magi
6 minutters læsetid
03 juli 2024
Revet kylling og andet tilberedt kød er din genvej til saftige retter som f.eks. tacos, chili med kylling, pulled pork eller enchiladas med oksekødsstrimler. Husk, at du kan bruge din køkkenmaskine til at rive kød til dine opskrifter. Ja, den alsidige køkkenmaskine egner sig til langt mere end blanding, omrøring og bagning. Det medfølgende piskeris er det ideelle værktøj til hurtigt at rive kød til en lækker skålfuld. Lad os se, hvordan man gør, samt få nogle tips og idéer til opskrifter.
Sådan river du kylling i en køkkenmaskine ... det er ren magi
Nemme trin til at rive kylling i en køkkenmaskine
Lækker revet kylling i kun tre trin med din KitchenAid-køkkenmaskine. Vælg din foretrukne metode til tilberedning af kødet, uanset om det er pochering, bagning eller grill – du kan læse mere om metoderne til tilberedning af revet kød længere nede på siden. Du skal bruge tilberedt, udbenet kylling uden skind. Det bedste resultat opnås ved at rive kyllingen, mens den stadig er varm, så den er blød (varm det i ovn eller mikrobølgeovn, hvis det er nødvendigt).
Følg disse enkle trin for at gøre lækker, tilberedt kylling klar til din udvalgte ret:
Ingredienser: Tilberedt, udbenet kylling uden skind Smagsgivere og krydderier (valgfrit)
Redskaber: KitchenAid-køkkenmaskine (med fladpisker eller dejmixer)
Tid: Ca. 3 minutter
Portion: Ca. 450 g kylling giver dig 4 portioner pr. hovedret.
Trin 1. Klargør køkkenmaskinen – Sæt fladpisker eller dejmixer fast på din KitchenAid-køkkenmaskine.
Trin 2. Tilføj kylling – Læg den varme, ben- og skindfri kylling i blandeskålen. Del det op i flere portioner, hvis du laver meget.
Trin 3. Bland ved lav hastighed - Indstil din køkkenmaskine til en lav effektindstilling, og bland i et halvt til et helt 1 minut – afhængigt af mængden.
Sådan! Nu er det tid til at nyde din revne kylling eller føje den til din yndlingsopskrift. Hvis du har lavet mere revet kylling, end du og dine gæster kan spise på én gang, kan du tildække og opbevare den revne kylling i køleskabet, så den kan nydes senere.
Ingredienser til revet kylling
Nogle kokke tilføjer et strejf af bouillon til blandingen, når de river kød med køkkenmaskinen. Hvis du tilføjer dine foretrukne krydderier, smagsgivere og andre ingredienser, får den færdige ret også et ekstra pift.
Krydderurter: Timian, basilikum, purløg, rosmarin, oregano, koriander
Krydderier: Røget eller sød paprika, kommen, cajun-krydderi, gurkemeje
Andet: Mayonnaise, hakkede nødder, lynstegt hvidløg, citron, forårsløg
Hvilken del af kyllingen er bedst til rivning?
Ben, bryst eller vinger ... alle har en favoritudskæring, når det kommer til kylling. Men du spekulerer måske på, hvilken del af kyllingen der er bedst at rive. Benfri kyllingebryster eller -lår uden skind anvendes ofte, når der skal rives kylling i en køkkenmaskine. Lårene har en fyldig smag og er fyldt med saft, mens brysterne er mere magre og fibrøse. Du kan dog bruge en hvilken som helst del af kyllingen, hvis bare du fjerner skind og ben.
Riv også svine- eller oksekød i køkkenmaskinen
Måske har al denne snak om revet kød givet dig lyst til et godt stykke svinekød. Eller måske laver du ravioli og har brug for en portion saftigt revet oksekød. Denne enkle metode til at rive kylling i en køkkenmaskine kan også bruges til at rive andet tilberedt kød. Du skal blot lægge stykker af varmt kød (udbenet og uden skind) i blandeskålen og sætte maskinen på en lav hastighed for at rive til den perfekte tekstur. Intet manuelt arbejde og ingen gafler påkrævet. Det er en leg.
Opskriftsidéer med revet kød
At rive kød i en køkkenmaskine er bemærkelsesværdigt tilfredsstillende. Snart vil du være på udkig efter alle mulige smarte måder at inkorporere revet kød i din måltidsplanlægning. Prøv engang:
Der vil være store smil omkring bordet, når du serverer krydret revet kylling og fyldig guacamole. Du kan stable denne skønne mexicanske lige så højt, som du vil.
Næste gang det er Taco Tuesday hjemme hos dig, kan du give denne opskrift på revet kylling et skud. Det er både sødt og røget. Spækket med smag.
Hvis der er tale om pulled pork og jalapeños, så kan du godt forberede dig på et højt "ja tak". Denne opskrift på saftigt svinekød er krydret med paprika og spidskommen, og serveres på nachos.
Det er ikke en taco, det er ikke en burrito – det er en taquito! Og det er fantastisk med hjemmelavet revet oksekød, der er lavet i køkkenmaskinen. Prikken over i'et: syltet rødløg og cremefraiche.
Den bedste måde at lave mad med revet kød
Når man forestiller sig revet kød, tænker man på en saftig, mør mundfuld. Smukt! Målet er, at det skal strimle. Det betyder, at kødet er blevet tilberedt langsomt og ved lav varme uden at blive tørt. Pochering i en pande, slow-cooking eller langsom tilberedning i en gryde er alle gode metoder. Tricket er at bruge god tid og nyde tilberedningen, så kødet bliver helt mørt. Prøv det under din næste madlavningssession, og nyd, at du kan rive tilberedt kød i en køkkenmaskine – ren magi.
KitchenAid-kok
— Vi deler vores passion for at kreere
Hos KitchenAid forener vi mennesker, der elsker at lave mad, bage, brygge og kreere. I mere end 100 år har KitchenAid arbejdet på vegne af hver eneste skaber derude. Vores ikoniske værktøjer er skabt med dig i tankerne, åbner døren til nye muligheder og hjælper dig med at få mest muligt ud af at kreere.