Skip the navigation
cat-cooking-tips.svg

Madlavningstips

39 artikler

Har du nogensinde spekuleret på, hvordan man bager de perfekte cookies? Eller hvordan man laver pasta fra bunden – og andre tips til, hvordan man får det perfekte resultat? Opgrader din viden med vores udvalgte blogindlæg om madlavningstips.

Blog - Cooking tips

Mashed potatoes
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok

Sådan laver du kartoffelmos med en køkkenmaskine

Mos går aldrig af mode. Kartoffelmos er nem, fyldig og giver dig lyst til mere, og så gør den enhver middag til en fryd. Nogle af os kan bedst lide at holde den ren, glat og cremet, mens andre kan lide den lidt grov og fuld af tilsatte smage som sennep eller purløg. Hvilket hold er du på? Lav din helt egen kartoffelmos, få tips og råd til, hvordan du opbevarer og bruger rester af kartoffelmos lavet på en køkkenmaskine. Klar? Lad os mose!

LÆS MERE
Header - stiffening Egg white
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok

Pisk løs! Sådan pisker du æggehvider til bløde, faste eller stive toppe

At piske æggehvider til fine toppe er en kunst, som enhver køkkenentusiast bør mestre på vejen til kulinarisk perfektion. Uanset om du er nybegynder eller mere erfaren, er det vigtigt at få bløde, faste eller stive toppe, hvis du vil have den ideelle konsistens i dit bagværk. Med din trofaste KitchenAid-køkkenmaskine og dens pisketilbehør klar til brug kan vi afsløre hemmelighederne til at mestre denne færdighed.

LÆS MERE
decaf-coffee-demystified-hero
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok

Koffeinfri kaffe afmystificeret – svarene på de varmeste spørgsmål

Koffeinfri kaffe. Kan du lide det? Har du aldrig smagt det? Det er ikke til at komme uden om det – koffeinfri kaffe er blevet et varmt emne. Helt grundlæggende taler vi om kaffebønner, hvor koffeinen er blevet fjernet på den ene eller den anden måde. Om det gør kaffen mere eller mindre sund er ikke noget, der kan dækkes i et enkelt blogindlæg. Men lad os se på nogle af de oftest forekommende spørgsmål: Hvordan og hvorfor det gøres, er det lige så godt, og hvordan er det at brygge?

LÆS MERE
Coffee beans on bowl
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok

Sådan vælger du kaffebønner til din espressomaskine til hjemmet

Få ting i livet er så tilfredsstillende som at tage hen til en café på en kold morgen og dufte den himmelske aroma, når man træder ind. Du kan vælge din yndlingskaffeblanding eller kaffe fra et enkelt område fra menuen og derefter fylde lungerne med den berusende aroma fra en friskbrygget kop. Øjeblikke som dette får dig til at tænke: Hvad nu, hvis jeg kunne gøre det derhjemme? Det kan du! Start med at vælge de rigtige kaffebønner til din espressomaskine. Tag hånd om tingene selv.

LÆS MERE
Cafe Au Lait vs Latte
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok

Café au lait vs. latte: Hvad er forskellen?

Det er sket for os alle. Du går ind på det smarte nye kaffested, kun for at stå og stirre uforstående på det minimalistiske menukort. Espresso, okay. Americano, nemt. Men latte vs. café au lait? Hvad er forskellen? Når baristaen bliver utålmodig, bestiller du i al hast: "Latte, tak!" Hvor forskellige kan de være? Faktisk temmelig meget! De kan variere fra bryggemetode til smag og præsentation. Med denne praktiske guide vil du snart kunne imponere dine kaffeelskende venner, når du tilbyder dem noget at drikke derhjemme.

LÆS MERE
Type of coffee roast and differences
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok

Typer af kafferistninger: Hvad er forskellen?

Som det allerførste undrer du dig måske over, hvorfor vi overhovedet rister kaffebønner? Hvis du nogensinde har smagt en rå oliven, er denne temmelig ubehagelige oplevelse på niveau med en ikke-ristet kaffebønne. Friskplukkede kaffebønner kunne ikke være mere forskellige fra de robuste, brune bønner med den øjeblikkeligt genkendelige aroma, som vi kender og elsker. For det første er friske kaffebønner grønne og har en lugt, der minder om græs. Det er ristningen, der forvandler disse temmelig intetsigende bønner til noget ekstraordinært. Den frigiver alle de vidunderlige smagsoplevelser og aromaer, der gør kaffe til en af de mest populære drikkevarer i verden. Lad os se, hvordan hver ristningsteknik påvirker kaffens smag, aroma og koffeinindhold ...

LÆS MERE
Shredding chicken in stand mixer
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok

Sådan river du kylling i en køkkenmaskine ... det er ren magi

Revet kylling og andet tilberedt kød er din genvej til saftige retter som f.eks. tacos, chili med kylling, pulled pork eller enchiladas med oksekødsstrimler. Husk, at du kan bruge din køkkenmaskine til at rive kød til dine opskrifter. Ja, den alsidige køkkenmaskine egner sig til langt mere end blanding, omrøring og bagning. Det medfølgende piskeris er det ideelle værktøj til hurtigt at rive kød til en lækker skålfuld. Lad os se, hvordan man gør, samt få nogle tips og idéer til opskrifter.

LÆS MERE
Kettle with tea
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok

Sådan afkalker du din elkedel

Hvad er det første, du gør om morgenen? De fleste af os sætter elkedlen over som det første. Et dampende krus kaffe eller te gør os klar til dagen. Men uanset hvor frisk og ren din elkedel ser ud på dens plads i køkkenet, ser den sandsynligvis ikke lige så frisk og ren ud indvendigt. Det er vigtigt at holde din elkedel ren og afkalket indvendigt for at bevare de unikke smagsindtryk og aromaer fra dine foretrukne varme drikke samt for at bevare ydeevnen. Læs videre for at se de bedste måder at rengøre en elkedel på.

LÆS MERE
Cookie - other recipes
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok

8 tips til at lave perfekte småkager – hver eneste gang

Spekulerer du på, hvordan man laver perfekte småkager? Disse 8 bagetips får dig på rette spor. De hjælper dig ikke kun med at bage en perfekt portion hver eneste gang, men gør dig også til en mere selvsikker bager. Så find din KitchenAid-køkkenmaskine frem, stil alle ingredienserne klar, og begynd at bage. 

LÆS MERE
Header 5 type of pastries
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok

5 dejtyper

Uanset om du vil bage sprøde croissanter eller smørbagte småkager, er en god dej kernen i alt bagværk. Når du bager dine yndlingskager derhjemme, er den helt rigtige dej fundamentet. Hvis du efterhånden kommer til at mestre disse fem dejtyper, vil du kunne lave stort set alle slags bagværk og droppe turen til bageren.

LÆS MERE
Types-of-coffee-drinks-hero
Alicia
Rachel Thomas

Forskellige typer kaffedrikke

Har du lyst til en kop kaffe? Lad os se… der er så mange forskellige måder at drikke kaffe på, at du kan tilfredsstille selv den mest usædvanlige trang. Varm, kold, krydret… i en cocktail… med et stænk alkohol? Lær om de mest elskede og populære typer kaffedrikke, og endnu bedre: Hvordan du selv kan lave dem derhjemme. Bring en enestående verden af kaffe ind i dit køkken, fra en robust espresso til en dekadent Affogato. Lad os komme i gang…

LÆS MERE
Header Tips on making pizza dough
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok

3 vigtige tips til at lave din egen pizzadej

Pizza. Næsten alle kan lide pizza, og alle har deres favorit. Men selvom det er utroligt nemt at bestille en med pepperoni fra dit foretrukne pizzeria fredag aften, er der bare noget utroligt tilfredsstillende ved at spise en pizza, som du selv har lavet fra bunden. Vil du lave din egen pizza i restaurantkvalitet derhjemme? Så husk disse tre vigtige tips, og lad din KitchenAid-køkkenmaskine overtage noget af arbejdet. 

LÆS MERE