Gør hver dag til pandekagedag med disse otte nemme opskrifter på pandekager
2 minutters læsetid
29 april 2024
Pandekager kræver almindelige ingredienser og almindelige madlavningsfærdigheder. Men smagen er alt andet end almindelig. Det er ikke så underligt, at de har været et hit til morgenmad, lige så længe nogen af os kan huske. Er du i humør til luftige amerikanske pandekager? Eller leder du efter den ultimative opskrift på franske crêpes? Hver af disse otte lækre pandekageopskrifter er værd at opvarme panden til. Og hvis du bruger de rigtige redskaber, har du en stor stak klar på ingen tid. Brug din KitchenAid-blender eller -stavblender til at lave en hurtig, ensartet dej, eller slå dig sammen med din KitchenAid-køkkenmaskine om at give dine luftige pandekager ekstra løft.
Gør hver dag til pandekagedag med disse otte nemme opskrifter på pandekager
Fem tips. der hjælper dig med at lave den perfekte pandekage.
Luftig eller sprød og tynd, sød eller krydret – det er ikke en konkurrence. Men hvis det var, ville pandekager lavet af hjemmelavet dej slå pandekager lavet med blandinger købt i butikkerne – hver eneste gang. Det er nemt og hurtigt at lave pandekager med en blanding, så langt så godt. Men hvis du godt kan lide pandekagerne på en bestemt måde – ekstra luftige eller bare lidt sødere – er der kun én måde at ramme plet: Lav dem fra bunden. Er du klar til at lave den perfekte hjemmelavede pandekage? Dine luftige, smagfulde og smukt gyldne pandekager er blot en vending væk, hvis du følger disse fem tips:
1. Bland ikke dejen for meget.
Hvorfor? Hvis du blander den for længe, ender du med tætte pandekager. Undgå denne pandekagefejl ved at røre rundt, indtil ingredienserne lige akkurat er blandet sammen. Du skal ikke bekymre dig om, at der stadig er et par små klumper i dejen –- de opløses under tilberedningen.
2. Lad blandingen hvile.
Tag ikke panden frem endnu. Lad først dejen hvile et par minutter. Så når melet at absorbere væsken, hvilket betyder, at pandekagerne bliver mere luftige.
3. Forvarm panden.
Før du hælder den første skefuld dej på panden, skal du sikre dig, at panden har opnået en passende temperatur. På den måde tilberedes pandekagerne jævnt og klæber ikke til panden.
4. Vælg dit foretrukne fedtstof
Hvad er det bedste fedtstof til pandekager? Smør eller olie? Godt spørgsmål. Men der er ikke noget rigtigt eller forkert svar. Smør giver pandekagerne mere smag, men det kan også få dem til at blive brune for hurtigt og brænde på, før de er tilberedt hele vejen igennem. Den risiko løber du ikke med vegetabilske olier som rapsolie eller solsikkeolie, da de har et højere røgpunkt. Men til gengæld tilfører de ikke lige så meget smag, som smør gør. Det er et svært valg – men du finder snart ud af, hvad du bedst kan lide.
5. Bag og vend pandekagerne.
Dit mål er pandekager, der er gennembagt og gyldenbrune på begge sider. Bag dem en ad gangen. Når pandekagen har luftlommer eller bobler på oversiden, og crêpen begynder at trække sig væk fra pandens sider, er det tid til at vende den. Nu bliver det spændende. Vores tips? Brug en paletkniv. Gør det forsigtigt, men hurtigt og selvsikkert. Og juster varmen efter behov.
Slå dig sammen med din køkkenmaskine for at lave disse fire lækre pandekageopskrifter.
1. Nemme franske crêpes
Disse crêpes er papirtynde, lækre sprøde og en nydelse at spise. Vil du nyde dem på den franske måde? Fyld dem med noget sødt eller krydret, og fold eller rul dem. Servér dem til morgenmad, frokost, middag eller dessert – når som helst på dagen.
2. Soufflé-pandekager
Føler du dig allerede varm og blød indeni blot ved at kigge på disse luftige souffle-pandekager? Bare vent, til du smager dem. De er halvt pandekage, halvt sandkage. Hemmeligheden bag deres luftighed? Perfekt piskede æggehvider. Og det er tilfældigvis et af din KitchenAid-køkkenmaskines specialer.
3. Surdejspandekager med forårsløg
Har du nogle surdejsrester? Lad det ikke gå til spilde. Forvandl dem til disse sprøde og seje pandekager med forårsløg. Et perfekt pift af surdej tager disse krydrede pandekager til næste niveau.
4. Amerikanske pandekager
Intet er mere morgenmadsagtigt end en stak luftige amerikanske pandekager. De er bløde på indersiden, gyldenbrune på ydersiden og sprøde i kanten. Disse her giver dog noget ekstra til morgenbordet: De er fyldt med søde, saftige blåbær.
Brug din blender til disse fire himmelske opskrifter på pandekager
5. Glutenfri pandekager
Det er enkelt. Vi har beholdt alle de bedste kvaliteter ved en pandekage: den lækre smag, den bløde konsistens... det hele er der. Men vi udelod gluten. Så hvis du spiser glutenfri, behøver du ikke gå på kompromis. Bare læn dig tilbage, snup ahornsiruppen, og nyd disse flotte pandekager.
6. Boghvedepandekager
Har du en svaghed for krydrede pandekager? Disse med boghvede er det ideelle udgangspunkt takket være den nøddeagtige smag. Hvad med den klassiske kombination af skinke og Gruyère-ost? Eller noget vegetarisk som f.eks. spinat og svampe? Uanset hvad, så kan du godt glæde dig til at blive forkælet.
7. Matchapandekager
Pandekager med et strejf af Japan. De er lette og luftige med en diskret matcha-smag. Og hvis du bruger din KitchenAid-stavblender, kan de stå på din tallerken på kun 20 minutter.
8. Græskarpandekager
En solbeskinnet efterårsdag – sådan smager disse lækre pandekager. Hemmeligheden? Sød, rustik græskarpuré. Med lidt hjælp fra din KitchenAid-blender kan du fremtrylle en stor stak af dem så let som en leg.
KitchenAid-kok
— Vi deler vores passion for at kreere
Hos KitchenAid forener vi mennesker, der elsker at lave mad, bage, brygge og kreere. I mere end 100 år har KitchenAid arbejdet på vegne af hver eneste skaber derude. Vores ikoniske værktøjer er skabt med dig i tankerne, åbner døren til nye muligheder og hjælper dig med at få mest muligt ud af at kreere.