23 brunchopskrifter til en lækker søndagsbrunch
5 min. læsetid
05 september 2024
Er det din tur til at være vært for den næste søndagsbrunch? Så er du landet det rette sted. Brug disse fantastiske 23 brunchopskrifter til at sammensætte en fantastisk brunchmenu på ingen tid. Bare sørg for, at du har en god blanding af søde og krydrede retter, så der er noget for enhver smag. Er nogle af gæsterne vegetarer eller veganer? Der skal også være noget til dem. Når du har fået styr på menuen, skal du undersøge, om du kan lave nogle af retterne på forhånd. Dej eller dip er nemt at lave i forvejen og opbevare i køleskabet. Så får du mere tid til at stege æg, lave drikkevarer – og endnu vigtigere – snakke med dine gæster. Er det ikke netop, hvad en søndagsbrunch handler om?
23 brunchopskrifter til en lækker søndagsbrunch
Fire lækre brunchopskrifter, der kan stille selv den største sult
Jo senere brunch, jo større appetit. Det er her, disse velsmagende retter kommer ind i billedet. De mætter godt og vil øjeblikkeligt bringe enhver rumlende mave til tavshed. Men samtidig fylder de ikke hele tallerkenen. Der er stadig plads til en sød kage, nogle grøntsager og en dip. Det gør dem perfekte til din næste brunch. Går du efter en sprød, gyldenbrun skive brød eller en let ristet bagel? Uanset hvad kan din KitchenAid-brødrister riste brødet, præcis som du vil have det.
1. Bagel med røget laks
Vil du gerne diske op med en brunch derhjemme, som kan matche enhver restaurant? Denne opskrift på bagel med røget laks har det professionelle look, du leder efter. Pift den klassiske flødeost op med friske, aromatiske urter, pynt med tynde agurkebånd i stedet for almindelige skiver, og tilføj nogle uventede kapers for ekstra sprødhed. Og så er brunchen serveret.
2. Morgenmadsbagel med æg og bacon
Bløde røræg, saltet og sprød bacon, lækker avocado, smeltet cheddarost ... denne solide bagel er fyldt med alle dine foretrukne råvarer. Skal du mætte din sultne brunchvenner? En enkelt mundfuld af denne saftige ret vil erstatte appetitten med et tilfredst smil på læben.
3. Ristet brød med svampe
Hvis du er på udkig efter en nem, men velsmagende vegetarret til at pryde din brunchmenu, behøver du ikke lede længere. Denne solide ret med ristet brød og svampe er så lækker, at selv de mest inkarnerede kødædere ikke kan holde sig væk. Alt sammen takket være de pragtfulde svampe på toppen. Svampene sauteres først i smør, hvilket bringer deres fyldige umami-smag endnu mere frem.
4. Smørepålæg med cashew og rødbede på ristet brød
Lyserød rødbede. Lysegrøn avocado. Og lysebrunt ristet brød. Denne forbløffende sprøde ret er det tætteste, du kommer på at spise en regnbue. Hvordan smager det? Smørepålægget minder om en klassisk hummus, men kikærterne er byttet ud med cashewnødder og en jordagtig, let sød rødbede. Ekstra bonus? Det er fuldstændig plantebaseret.
Otte søde brunchopskrifter, som vækker glæde bordet
Vil du sikre dig, at der er noget for enhver smag i din brunchmenu? Unge eller gamle, ingen kan modstå disse lækre søde retter. Hvad skal man vælge? Fyldte pandekager, smuldrende bananmuffins eller måske nogle nemme morgenmadsvafler, som er lavet dagen før? Hvis du er til sidstnævnte, skal du blot tænde for brødristeren for at varme dem op inden servering.
5. Bagel med blåbærsmøreost
Skal der være en børnevenlig ret på din brunchmenu? Denne fristende bagel med blåbærsmøreost er et hit blandt de yngste gæster. Den er umiskendeligt frugtagtig med et strejf af karamelliseret sødme, muntre farver og tilfredsstillende sprødhed.
6. Pandekager med hasselnøddefyld
Elsker du pandekager, men skal der ske lidt ekstra til din søndagsbrunch? Disse skønheder er fyldt med hjemmelavet hasselnøddechokolade. Det smukke nøddefyld smelter under tilberedningen og siver ud, når du sætter kniven i dem. Men det absolut bedste? De kræver blot et lille ekstra trin i pandekagebagningen.
7. Ristet brioche med pistaciecreme
Knasende pistacienødder, fristende hvid chokolade og lys, sød brioche. Denne toastopskrift er ikke kun løsningen på dine brioche-rester, men også svaret på dine hedeste brunchdrømme. Hot tip: Kom blandingen på den ristede brioche, mens den stadig er varm, så den begynder at smelte og bliver endnu mere guddommelig at sætte tænderne i.
8. Nemme morgenmadsvafler
Skal tilberedningen af din brunch være lige så afslappet som en søndag morgen? Lav disse lækre vafler dagen før, og varm dem op inden servering. Det eneste, du skal gøre, er at sætte brødristeren frem og bruge genopvarmningsfunktionen. Så kan du sætte en stak af disse morgenmadsvafler på bordet på ingen tid. En særlig anledning? Drop den sædvanlige flødeskum og sukker, og pif disse nemme vafler op med cremet mascarpone og farverig frisk frugt i stedet.
9. Pandekager med citronkærnemælk
Disse amerikanske pandekager får deres luftige signatur fra kærnemælk og piskede æggehvider, mens et strejf af syrlig citron frisker smagen op. Sørg for at lave en stor portion til din næste brunch, for de bliver revet væk. Du kan komme stort set alt på dem. Fra frisk frugt, ahornsirup og flødeskum til sprød bacon, røget laks eller lidt spinat og ricotta.
10. Croissant
Start din afslappede brunch på den rigtige måde med en klassisk croissant. De er så små, at man kan spise dem uden noget på, men samtidig diskrete nok til at blive ledsaget af syltetøj eller skinke og ost. Uanset hvad du gør, så husk at stille en friskbrygget kande kaffe frem på bordet.
11. Bananmuffins med chokoladestykker
Bananbrød eller muffins med chokoladestykker? Der er absolut ingen grund til at vælge mellem de to. Disse lette, smuldrende muffins er den perfekte kombination af begge. De er fyldt med bananer, hvilket giver en dristig sød smag og en let fugtig konsistens. Og de er formet som muffins, så de er nemmere at hapse over på tallerkenen. Nu skal du bare krydse fingre og håbe på, at der bliver rester.
12. Kanelbrød
Intet siger brunch med stort B som hjemmelavede kanelbrød. Den søde, velkendte duft lokker familie og venner til bordet, mens den bløde, lette struktur får gæsterne til at blive hængende for at snuppe en ekstra. Hvis der findes en brunchopskrift, der vil sikre din position som mesterbager, er det denne opskrift.
6 brunchklare dip og smørepålæg
På ristet brød eller i sandwiches. Med grøntsager eller kiks. På kartofler eller til fladbrød. Disse dip og smørepålæg er lækre allroundere, som du blot sætter på bordet, så alle kan nyde det. Med hjælp fra din KitchenAid-minihakkerkan du blande dem på et øjeblik. Og du kan tilberede dem på forhånd. En nem og lækker brunchfavorit kan krydses af listen.
13. Opskrift med pisket fetadip
Denne middelhavsinspirerede dip vil få dine smagsløg til at danse runddans. Fetaosten tilfører syrlighed, som bliver opvejet af cremet græsk yoghurt og frisk dild. Den er en lækker allrounder på brunchbordet. Servér sammen med friske grøntsager, pitabrød eller kiks. Alternativt kan du servere den som en lækker dip til grillet kød eller som en topping til dine bagte kartofler.
14. Opskrift på auberginedip
Auberginer er kendt for deres cremede konsistens. Hvis du rister dem i ovnen, bliver de bløde og søde med en forførende røgsmag. Og det er præcis den smagsbølge, som denne opskrift surfer på. Tilføj den fyldige, jordagtige smag fra valnødder og den cremede konsistens fra tahin, og så ved du bare, at du har et brunchhit.
15. Gulerodsdip
Denne smagfulde dip har solnedgangens nuancer og den søde og friske smag fra en håndfuld nyopgravede gulerødder. Du rister dem med olivenolie og gurkemeje, før de skal en tur i din blender. Det får deres orange farve og naturlige sødme til at trænge endnu mere frem. Er du til en mere krydret smag? Tilsæt persille, koriander, røget paprika eller ras el hanout.
16. Pisket briedip
Glem alt om almindelig brie på en ostetallerken. Denne trendy dip vil løfte din franske ost til et helt andet niveau. Når du pisker brie, indarbejder du luft i osten, hvilket gør den blødere og mere flydende og giver en mere afrundet smag. Pynt denne smukke og velsmagende ostemasse med søde, langsomt ristede perleløg – og så er den der: en dip, som er en ren fornøjelse at dykke ned i.
17. Edamamepesto
Pinjekerner? Det er så uoriginalt. Vælg i stedet denne overraskende pesto med sin vidunderligt friske, lidt nøddeagtige smag fra edamamebønner. Hvad er der ellers i den? Lækre ting som solsikkefrø, spinat og pecorino. Men hvis du ikke er til disse ingredienser er der masser af alternativer. Du kan bytte solsikkefrøene ud med cashewnødder, spinat med rucola og pecorino med manchego.
6 kaffedrikke for et ekstra pift til din brunch
Kaffe er uundværlig til brunch. Og med god grund. Men det bør ikke forhindre dig i at være kreativ. Disse opskrifter går skridtet længere end den klassiske sorte kaffe og vil helt sikkert pifte din brunch op. Især hvis du trækker på professionel hjælp fra din KitchenAid-kaffemaskine.
18. Iskaffe med banancreme
Er det en iskaffe? Eller en milkshake? Smager den som kaffe eller bananer? Ja til alle ovenstående. Hvis en kop almindelig sort kaffe ikke passer til den brunchstemning, du går efter, kan denne lidt sødere, iskolde drik måske gøre tricket.
19. Chokolade-chai-te
Kardemomme, fennikelfrø, stjerneanis, kanelstænger og peberkorn ... ja, du får brug for halvdelen af din krydderihylde for at lave denne chokolade-chai-te. Men denne dampende blanding af traditionelle chai-smage og lækker, smeltet chokolade er alt besværet værd. Vinterbrunchens varme kakao skiftede lige personlighed fra enkel til fænomenal.
20. Latte med græskar og krydderier
Amerikanerne forstår at underholde med et flot show. Denne latte med græskar og krydderier er ingen undtagelse. Første akt? En varm blanding af skønne krydderier fra den klassiske amerikanske græskartærte plus sukker og mælk. Et strejf af vaniljeekstrakt og lidt græskarpuré bringer dramaet til anden akt, mens et dobbelt skud espresso, en klat flødeskum og en frisk revet kanel får publikum til at rejse sig i applaus.
21. Espresso macchiato
Espresso macchiato betyder "plettet espresso" på italiensk. Og det er præcis, hvad du får, når du følger denne opskrift. Du brygger et enkelt skud espresso og lægger en klat dampet mælk oven på den. Lad dig dog ikke narre af størrelsen. Eller hvor nem den er at lave. Lillebitte kaffe. Kæmpestort spark.
22. Vanilla latte
Glem sirup med smag. Intet slår den søde, lidt blomsteragtige smag af frisk vanilje. Tilsæt vaniljekorn til din mælk, før du damper den, og lad den smukke vaniljearoma løfte din klassiske latte – og din brunch – til et helt nyt niveau.
23. Cappuccino
Kan man egentlig kalde det brunch, hvis ikke maden ledsages af en friskbrygget cappuccino? Det tror vi næppe. Så meget desto mere grund til at lære, hvordan du brygger denne kaffeklassiker derhjemme. Regel nummer et? Vær opmærksom på forholdet mellem kaffe og mælk. Hvis du bruger lige dele espresso, dampet mælk og mælkeskum, kan du være sikker på, at dine brunchgæster vil nyde en fremragende cappuccino.
KitchenAid-kok
— Vi deler vores passion for at kreere
Hos KitchenAid forener vi mennesker, der elsker at lave mad, bage, brygge og kreere. I mere end 100 år har KitchenAid arbejdet på vegne af hver eneste skaber derude. Vores ikoniske værktøjer er skabt med dig i tankerne, åbner døren til nye muligheder og hjælper dig med at få mest muligt ud af at kreere.