41 nemme og uimodståelige opskrifter til køkkenmaskine
8 minutters læsetid
19 december 2024
Pisk luftige marengs, riv kylling, pres pasta, ælt brøddej, bland is, hak grøntsager... din KitchenAid-køkkenmaskine kan klare næsten alle madlavningsopgaver. Det eneste, den ikke kan gøre, er at beslutte, hvilken af disse lækre 41 opskrifter du skal lave. Uanset om du leder efter en bestemt opskrift, f.eks. en luftig og blød brioche, hjemmelavet pasta eller den ultimative vaniljeis, eller du bare er nysgerrig efter at se, hvad din køkkenmaskine kan lave, kan du med det rigtige tilbehør nemt tilberede alle retter på denne liste.
41 nemme og uimodståelige opskrifter til køkkenmaskine
6 opskrifter på hjemmelavet brød
Ja, det er skønt at bage sit eget brød – intet slår duften af friskbagt brød i ovnen – men det er også en solid omgang træning. Men uanset om du vil lave et solidt fuldkornsbrød, en syrlig surdej eller et glutenfrit brød, kan du lade køkkenmaskinen og KitchenAid-brødskålen stå for blandingen, æltningen og hævningen. Dine arme vil takke dig.
1. Opskrift på fuldkornsbrød
Har du planer om at spise flere fibre? Dette fuldkornsbrød er en sprød følgesvend. Det er fyldt med fiberrige hele kerner og nærende frø. Servér det som fyldigt og smagfuldt tilbehør til din suppe eller salat. Eller som den nederste halvdel af en solid sandwich eller toast.
2. Surdej
Sprød på ydersiden. Blød indeni. Skarp smag hele vejen igennem. Dette lækre, gærfri brød lever op til alle dine forventninger til surdej. Det kræver naturligvis lidt mere tålmodighed – det skal hæve i 12 timer – men det er absolut ventetiden værd. Det vil bringe dit ristede brød med avocado og æg op på et helt nyt niveau.
3. Opskrift på briochebrød
Blødt som en pude. Fristende smøragtigt. Og et lille strejf af sødme. Der er ikke noget at sige til, at smagen og teksturen i denne franske klassiker er så tiltrækkende – og den er også smuk at se på. I denne opskrift er briochebrødet flettet, hvilket blot gør det endnu mere elegant. Ekstra bonus? Det kræver ikke meget mere end lidt smør eller syltetøj.
4. Opskrift på glutenfrit brød
Ingen gluten? Intet problem. Ingredienslisten i denne brødopskrift omfatter fire mindre kendte typer mel, og de er alle glutenfri. For at sikre, at dejen stadig har den rette mængde elasticitet – som normalt er det, gluten giver – fungerer en stor skefuld psyllium-frøskaller som erstatning for gluten. Det betyder, at du stadig får den bløde, seje tekstur.
5. Opskrift på franskbrød
Kan du købe franskbrød i dit lokale bageri? Selvfølgelig kan du det. Men så går du glip af den tilfredsstillelse, der følger med selv at bage dette luftige smuldrende brød med sprød skorpe. Og du kan bruge det til så mange ting. Sandwich eller crostini. Med en fin fransk ost eller dækket af smør og honning. Der er ikke noget forkert valg her.
6. Bananbrød med chokoladestykker
Bananbrød er fantastisk, det er der ingen tvivl om. Men dette bananbrød med chokoladestykker er i en helt anden liga – mere som en dessert, knap så meget morgenmad. Så hvis du har nogle alt for modne bananer liggende, så forvandl dem til denne søde og skønne lækkerbisken. Opskriften er nem og indeholder kun få ingredienser, som du sikkert allerede har liggende. Det er en win-win-situation.
6 friske pastaopskrifter, som du får lyst til at lave igen og igen
Der er ikke noget som hjemmelavet pasta. Det er frisk, det er autentisk, og med KitchenAid-pastapladevalsen og -skæreren eller pastapressen kan du lave den præcis, som du vil – i din yndlingsform og med den rette tykkelse. Så uanset om du har lyst til at pifte den op med fisk, servere den med grøntsager eller dække den med ost, så er du med disse opskrifter klar til at lave pasta som selv den bedste restaurant, lige ved dit eget middagsbord.
7. Pasta nero
Dristig, saltet og helt sort. Denne blækspruttepasta er ikke kun smuk at se på, den har en dyb, krydret smag, der tigger om at blive serveret med fisk eller skaldyr. Rejer, muslinger … enhver antydning af havet er perfekt. En særlig anledning? Vil du gerne imponere til dit næste middagsselskab? Så lav denne lækre og dramatiske pastaret.
8. Vegetarisk grøn fettuccine med græskarkerner, broccoli og olivensauce
"Spis dine grøntsager" er noget, vi ofte hører vores forældre sige. Og hvis de smager som denne persillefettuccine med broccoli, cremet olivensauce og sprøde ristede græskarkerner, har du ingen problemer med at høre efter. En tand for grøn til din smag? Tilføj cherrytomater for at få et strejf af farve og sødme.
9. Spaghetti med frisk tun og cherrytomater
Vil du have smagen, men ikke besværet? Denne farvestrålende pastaret er enkel, men åh så tilfredsstillende. Frisk spaghetti, saftige cherrytomater og møre stykker marineret tun spiller hovedrollen, mens et strejf af hvidløg og et stænk olivenolie binder hele måltidet sammen.
10. Frisk fettuccine med svampe, grøntsager og valnødder
Svampe, en håndfuld grøntsager og sprøde valnødder blandet med frisk fettuccine. Denne pasta er varm, oplivende og en smule fancy – den slags ret, der er perfekt til et hyggeligt middagsselskab eller en ikke helt almindelig lørdag aften hjemme.
11. Cannelloni med kalkun og mortadella
Test dine evner til at lave pasta med disse hjemmelavede cannellonier. De kræver lidt mere finesse og tid, men når du ser alle ved bordet kæmpe om den perfekte gyldne skorpe, ved du, at det var det hele værd. Desuden er det overraskende mortadella- og kalkunfyld en velkommen forandring fra den klassiske ricotta og spinat. Vil du have en lidt lettere udgave? Så byt kalkun og mortadella ud med laks.
12. Mac and cheese
Slå dig sammen med din køkkenmaskine og pastapresse for at lave makaronien til denne klassiker fra bunden. Det gør den så meget bedre. Kombinationen af en fløjlsblød cheddarsauce, stykker af røget, saltet bacon og et sprødt lag pankorasp og parmesan sikrer, at du aldrig vil vælge andet end hjemmelavet mac and cheese. Men det er måske heller ikke så slemt.
9 opskrifter på hjemmelavet is
Smagene, teksturerne, toppings – det er sjovt selv at lave sin is. Uanset om du kan lide småkagedej med et sprødt bid eller kulden fra mangosorbet, kan du med KitchenAids isskål fremtrylle dine favoritter på ingen tid. Er du i humør til noget andet? Shave ice-tilbehøret giver et helt nyt lag af sjov med japansk kakigori og koldbrygget granita på menuen. Uanset hvad, så kan du finde din nye yndlingsis her.
13. Den ultimative vaniljeis
Vaniljeis, som det er meningen, den skal være: blød, cremet og unægteligt nostalgisk. Hemmeligheden bag? Udgangspunktet er en cremebase, som giver den der skønne "smelter i munden"-konsistens. Selvom denne klassiker ikke er alt for krævende, er den klar til at blive pyntet med lige det, du er i humør til – chokoladespåner, karamel, frisk frugt - eller hvorfor ikke dem alle.
14. Chokoladeis med havsalt
Lidt bittert, lidt sødt og den helt rigtige mængde salt. Denne intense chokoladegodbid rammer alle smagsnoterne. Læg den mellem to chokoladesmåkager, eller top med knuste pistacienødder for at få lidt knas og masser af dekadence.
15. Kokosis
Denne plantebaserede lækkerbisken indeholder ikke en eneste dråbe mælk, men har stadig den fløjlsbløde tekstur, du forventer og ønsker af en skål is. Ekstra bonus? Den diskrete kokossmag passer perfekt til de tropiske vibes fra mango eller ananas. Du bestemmer helt selv, om du vil drysse ristede kokosflager på, men vi anbefaler det på det kraftigste.
16. Cookie Dough-is
Hvorfor vælge enten vaniljeis eller chokoladesmåkager, når du kan få dem begge i denne frosne favorit? Den er cremet, men med et lille bid. Vaniljeskøn og alligevel fyldt med chokolade. Det er ikke så underligt, at alle vil have en ekstra omgang. Føler du dig dekadent eller skal den være lidt mere sprød? Drys resten af chokoladespånerne på.
17. Sorbet med brombær og hibiscus
Syrlige, saftige brombær flirter med den blomsterfyldte smag af hibiscus i denne sommerlige sorbet, mens et strejf af lime tilføjer lige netop den rette mængde syrlighed. Vil du skrue endnu mere op for sommerviben? Pynt isen med kandiseret hibiscus, friske bær eller spiselige blomster.
18. Nem mangosorbet med basilikum
Denne iskolde blanding af mango og basilikum formes hurtigere, end du kan sige: "Hvem vil have endnu en portion?" Og den er perfekt på en varm og doven sommerdag. Faktisk er den så forfriskende, at den også nulstiller dine smagsløg. Brød eller denne frodige, eksotiske sorbet som ganerenser mellem retterne – hmm, hvad mon man skal vælge? Serveringstip: Pynt den med friske basilikumblade, lidt limeskal eller et stænk balsamicoglasur for at fremhæve de tropiske smagselementer endnu mere.
19. Shave ice med vandmelon og lime
Brug shave ice-tilbehøret til et twist på sommerens yndlingsfrugt, og forvandl den til et glas fyldt med luftige, frosne lækkerier. Derefter kan du nyde den søde, forfriskende smag af vandmelon med et stænk hjemmelavet let saltet vandmelon og limesirup. Og endelig – for at opnå den fulde caribiske smagsekstravagance – top dem med en skive grillet ananas.
20. Kakigori
Kaki betyder at "skrabe" eller "barbere", og gori betyder "is". Og det er grundlæggende, hvad denne kolde traditionelle japanske dessert handler om. Det kan være svært at få isens luftige, sneagtige konsistent helt rigtigt, men med shave ice-tilbehøret får du ikke sved på panden. Den bløde, sneagtige lækkerbisken, fremstillet med cremet kondenseret mælk og hjemmelavet frugtsirup, leverer på både smag, udseende og luftighed.
21. Koldbrygget granita
Er du blevet træt af din almindelige iskaffe? Giv den en opgradering, og prøv denne smarte koldbryggede granita. Den har den intense kaffesmag, du elsker, samt den bløde, iskolde granita-konsistens, du ikke vidste, du havde brug for. En lille klat sødet flødeskum og et drys chokoladespåner oven på – så er du i kaffehimlen.
5 opskrifter med grøntsager, der ikke kræver timevis af hakning
Hvis du er ved at være træt af at skære de samme gamle grøntsagsstænger, er det tid til at prøve noget nyt. Byt klassiske ingredienser som kartofler, lasagneplader og nudler ud med farverige grøntsagsspiraler og -bånd. Med det rigtige KitchenAid-tilbehør tager det kun få minutter at snitte, skære i tern og lave spiraler. Er du klar til at fylde din tallerken med friske smagsoplevelser og masser af grønt?
22. Krøllede fritter af søde kartofler
Uanset hvor fantastisk din burger eller din taco smager, er den ikke komplet uden noget sprødt ved siden af. Og disse krøllede pommes frites af søde kartofler er helt perfekte til det. De er søde, men alligevel salte, fyldt med vitaminer og perfekt sprøde. Du skal bare sørge for, at de har samme tykkelse, så de bages og ristes ensartet. Heldigvis er det noget, som spiralizer-tilbehøret kan gøre for dig.
23. Squashlasagne
Få et lettere twist på den klassiske lasagne med denne glutenfri zucchini-version. Den er stadig dejlig "ostet", men føles ikke tung i maven. Den er også skøn i hverdagene. Det cremede fyld med pesto-ricotta er klar på et øjeblik, og med dit mandolinjern er zucchini-båndene også hurtigt klar.
24. Den perfekte ratatouille
Spring alt hakkearbejdet over, og lad din foodprocessor lave det meste af det, der kræves til denne smagfulde ratatouille. Servér den som en sund grøntsagsret, som tilbehør til stegt kød, eller brug det, der er tilbage, over couscous næste dag til frokost.
25. Sommerlig ratatouille
Har du allerede prøvet den klassiske version og leder du efter noget nyt? Dette varme, sommerlige twist på en klassisk ratatouille er fyldt med gule squash, søde kartofler og tomater. Desuden er den utrolig nem at lave, hvis du slår dig sammen med Fresh Prep-snitteren/riveren. Det eneste, du skal gøre, er at sætte grøntsager i ovnen, sætte dem på bordet og bare tage imod komplimenterne.
26. Agurkenudelsalat med laks og dild
Kølige, sprøde agurkenudler, røget laks og frisk dild finder sammen i denne nordisk inspirerede nudelsalat, der ikke kræver brug af komfur. Let, men fuld af smag – velegnet som en sommerfrokost, en luftig middag eller som en forfriskende forret til din næste havefest.
6 opskrifter på smørcreme og glasur, som enhver bager har brug for
Når det kommer til at bage, dekorere eller føje det sidste touch til dine desserter, er disse opskrifter absolut nødvendige. Fra hjemmelavet smør til en blød og luftig chantillycreme vil disse forvandle enhver dessert til noget særligt. Og med køkkenmaskinen ved hånden får du perfekt piskede, luftige og bløde cremer og glasurer hver gang.
27. Smør
Smør gør alting bedre, det er der ingen tvivl om. Så prøv at forestille dig at lave det derhjemme. Alt, hvad du har brug for, er piskefløde og lidt tålmodighed. Hold tingene kolde – både køkkenet og dine hænder – lave temperaturer er bedst – og se, hvordan fløden forvandles til en stor klump smør og bonusbiprodukt: frisk kærnemælk. Ved du ikke, hvad du skal lave med kærnemælken? Brug den f.eks. i smoothies eller kager.
28. Smørcreme af italienske marengs
Skal du komme glasur på en bryllupskage? Dekorere fødselsdagscupcakes? Så er italiensk marengssmørcreme svaret. Lidt mindre sødt end almindelig smørcreme, men dejlig, tyk og fløjlsblød. Kort sagt som skabt til at komme ud af en sprøjtepose og blive forvandlet til blomster, skaller eller rosetter. Smagstip: Prøv at tilsætte citron, mandel eller kaffeekstrakt for at få ekstra dybde, og se dine kager gå fra gode til fremragende.
29. Vegansk flødeskum
Hvad hvis du ikke er fan af mælk, men stadig længes efter den lækre flødeskum? Så sig goddag til denne lette, luftige og plantebaserede flødeskum. Fuldend din dessert, frugtsalat eller latte med denne hjemmelavede lækkerbisken – du vil opleve, at du slet ikke behøver mælkeprodukter til lækre cremer. Du skal bare sørge for at sætte kokosmælken og blandeskålen i fryseren, før du begynder at piske – det sikrer den rette mængde luftighed.
30. Chantillycreme
Franskmændene kalder det crème chantilly, men du kender nok denne konditorklassiker med det mere velkendte navn: god gammeldags og luftig flødeskum med en diskret smag af vanilje. Og med denne nemme opskrift er det slut med den på dåse. Tricket? Sigt efter bløde, skylignende toppe – ikke tunge og faste. Det er den lette, fine tekstur, du vil have. Det bør ikke tage mere end et minut at piske.
31. Kagecreme
Dekadent, cremet og absolut uundværlig til at fylde i éclairs, tærter eller vandbakkelser. Ja, denne creme pâtissière er en klassiker i enhver hjemmebagers repertoire. Det kan typisk godt være lidt vanskeligt at få fløden helt let og luftig, men med denne opskrift er det bare en god omgang træning for din køkkenmaskine.
32. Smørcreme med småkager
Smørcreme og småkagesmør i en og samme glasur... er denne opskrift for god til at være sand? Nej, det er den ikke – den er for god til ikke at blive brugt. Så pisk den subtilt saltede, karamelagtige glasur sammen, hæld i en sprøjtepose, og gå i gang med at dekorere. Cupcakes, cookies eller kager, der er ingen grænser for, hvad du får lyst til at dekorere.
Tips til køkkenmaskinen, som alle hjemmekokke skal vide, og 10 opskrifter, der matcher dem
Ud over selvfølgelig at kunne blande, ælte og hakke har din KitchenAid-køkkenmaskine mange flere tricks i ærmet. Fra at rive kød på få sekunder til at lave den mest cremede kartoffelmos er disse tips som at have en ekstra kok lige ved siden af dig. Så… er du frisk på at prøve et par nemme genveje?
33. Tacos med revet peri peri-kylling
Disse tacos, der er fyldt med den krydrede varme fra peri peri, sød honning og moden mango, smager fantastisk og er en nem opgradering af din taco-tirsdag. Det kan være noget af en opgave at rive kød i hånden – især hvis du laver tacos til en hel flok – men det behøver det ikke at være. Spring denne opgave over, og lad din køkkenmaskine gøre arbejdet. Du skal blot hælde den kogte kylling ned i skålen, sætte fladpiskeren på, indstille den til lav hastighed og voila: revet kylling på ingen tid.
34. Tærte med kylling og ærter
Møre stykker kylling, søde ærter, det hele dækket af en cremet, krydret sauce og godt gemt under en gylden, sprød skorpe – der er intet så hyggeligt som en klassisk engelsk kyllingetærte. Der er ikke noget at sige til, at den er en musthave på frostklare aftener. Der kræves intet tilbehør – denne gryderet indeholder alt, hvad du har brug for.
35. Nachos med pulled pork
Nachos er sjovt, men nachos med pulled pork? Det er en opgradering. Følg denne opskrift, så ender du med pulled pork, der er så mørt og saftigt, at det falder fra hinanden under gaflen. Det tager lidt tid, før den saltede-søde rub spreder sin magi og karameliserer kødet, så bare tag det helt roligt. Når den er klar og drysset ud over dine nachos, så tilsæt dine yndlingstoppings – smeltende ost, salsa, et stænk hotsauce. Mere er mere, når det kommer til nachos.
36. Kartoffelmos med hvidløg
Kartoffelmos er rigtig hyggemad, men prøv at tilsætte lidt hvidløg, så kommer retten op på næste niveau. Hvidløg kan godt smage lidt intenst, men hvis de koges sammen med kartoflerne, mister de skarpheden og får i stedet en mild, let sød smag. Og så skal du bare lade køkkenmaskinen mose kartoflerne, mens du tilbereder resten af maden. Tips til pynt: Drys sprøde løg eller friske urter over kartoffelmosen for at få ekstra sprødhed og smag.
37. Kartoffelmos af søde kartofler
Hvis efteråret var en smag, ville den sandsynligvis smage som denne søde kartoffelmos. Det brunede smør giver en fyldig, nøddeagtig smag, ahornsirup vækker kartoflernes naturlige sødme til live, og ristede pekannødder knaser med hvert bid. Det er det ultimative tilbehør til stegte vintergrøntsager eller kraftigt kød. Og hvis du lader din ledningsfri håndmixer tage føringen, er det hele klar på ingen tid.
38. Mayonnaise
Det er slet ikke svært at lave mayonnaise fra bunden. Du skal bare måle ingredienserne og hælde dem i køkkenmaskinen, så klarer den resten. Og med et stænk sennep og et strejf citron får denne mayo et lille svirp. Kom det på din sandwich, pommes frites eller andet, der godt kunne bruge en cremet ledsager.
39. Syltetøj
Det har aldrig været nemmere at lave en klassisk jordbærmarmelade. Med hjælp fra køkkenmaskinen kan du lave store portioner, du kan gemme i skabet eller give til venner og familie. Nyd denne klassiske marmelade med lækkert ristet brød.
40. Luftige røræg
Tricket til luftige røræg er din køkkenmaskine! Fremtryl en stor morgenmad på ingen tid. Ikke alene er de velsmagende, men æg er fyldt med protein og velegnede til en sund morgenmad eller brunch.
41. Prikken over i'et
Marjakiisseli er en klassisk nordisk dessert, der er hurtigere at lave end at udtale korrekt – især hvis du bruger din køkkenmaskine med fladpiskeren. Friske eller frosne tyttebær – du bestemmer selv. Du ender under alle omstændighed med en forfriskende let, diskret sød lækkerbisken, der fuldender ethvert julemåltid.
KitchenAid-kok
— Vi deler vores passion for at kreere
Hos KitchenAid forener vi mennesker, der elsker at lave mad, bage, brygge og kreere. I mere end 100 år har KitchenAid arbejdet på vegne af hver eneste skaber derude. Vores ikoniske værktøjer er skabt med dig i tankerne, åbner døren til nye muligheder og hjælper dig med at få mest muligt ud af at kreere.